A legszebb öblök

 

A víz és a szárazföld találkozása mindig remek tájképet varázsol, de ezek között is vannak a leglegek. A TravelHunter blog szerzői, ezek közül mutatnak be öt csodás öblöt!

 

Ha Long-öböl

Ki ne hallott volna erről a vietnámi öbölről!? A „leszálló sárkány öblében” közel 2.000 mészkőszikla meredezik az ég felé, aminek nagy része lakatlan. A legenda szerint egy sárkány a partra menet közben farkával barázdákat húzott a földbe, amit elárasztott a tenger.

A környezeti hatások folyamatosan erodálják a sziklákat, valamint sok helyen barlangokat vágott beléjük.

Ahogy Vietnám egyre nyitottabb, ez a gyönyörű öböl is egyre zsúfoltabb. A térség felkerült a világörökségi helyszínek listájára is.

 

Guanabara-öböl

Nem hiszem, hogy sokan hallották így ennek az öbölnek a nevét. De ha azt mondom, hogy Rio de Janeiro egyik öble, akkor a képe biztos beugrik.

A várostól északra fekszik, amit a Serra do Marl hegyei vesznek körbe. A portugál felfedezők azt hitték, ez egy folyótorkolat és mivel januárban kötöttek ki, elnevezték „Január-folyónak”. Ebből lett a nagyváros neve Rio de Janeiro.

 

Maya Bay

A Thaiföldhöz tartozó Phi Phi-szigetek egyik öble a Leonardo di Caprio “A part” című filmjétől lett híres. Naponta hajók és turisták tömege lepi el ezt a gyönyörű öblöt.

A fehér homokos partot hatalmas sziklafal fogja körbe, gyönyörű zöld színű vizével együtt nagy élményt nyújt a strandolóknak. Sajnos ez a népszerűség a fauna romlását okozza, emiatt a thai kormány időszakosan korlátozza a látogatást. A srácok nemrégiben itt jártak, és a TravelHunter blog oldalukon lesz élménybeszámoló is.

 

Szigetek öble

A Bay of Islands Új-Zéland északi részének egyik legismertebb része. 144 szigetből áll, ahol sok gyönyörű, homokos stranddal rendelkező öböl található.

Nemcsak a környezet, hanem a palackorrú delfinek, bálnák, pingvinek és a fókák jelenléte miatt is rendkívüli a hely. Emellett a vízisport szerelmeseinek és a túrázóknak is ideális ez a környék.

 

Victoria-öböl

Hong Kong több szempontból is a legek városa. Itt van az egyik legszebb panorámával rendelkező kilátó (Viktória-csúcs) és innen látható a világ legtöbb felhőkarcolója is.

Az említett pontról nagyszerű kilátás nyílik az öbölre és a kikötőre, valamint az egész metropoliszra. Ez az előbbiekkel ellentétben nem elsősorban természeti szépsége miatt került a listára, hanem az egész látkép miatt!

Ha kíváncsi vagy a cikkeikre vagy az ajánlataikra, akkor látogasd meg az oldalukat

About author

Hozzászólás írása