Az a tipikus olasz életérzés, amiért érdemes repülőre ülni

Az olaszok híresek rendkívül elegáns stílusokról, mely már az öltözködésükön meglátszik: ápoltak, szép ruhákban járnak, és a cipőválasztást sem bízzák a véletlenre. Gucci, Prada, Versace…Egyszerűen minden alkalomra megtalálják a megfelelő ruhadarabot. Nézzük, életük mely területein köszön még vissza az a tipikus olaszos stílus, amire elég már csak gondolni is, és már pakoljuk is a bőröndünket, hogy mielőbb Olaszországban landolhassunk.

Jó tudni! Az olaszok eszményítik a „la bella figura-t”, azaz a kifogástalan, elegánsan harmonikus öltözködést és viselkedést.

Lakberendezés. Naná, hogy Olaszország a dizájn egyik kiemelkedő központja. Amerre nézel, olívát, bézst, meleg homokszíneket és szürkét látsz. A színek ugyan visszafogottak, és a luxus sem hivalkodó, de az anyagok kiemelkedően finom minőséget képviselnek. Érdekel a dizájn és a formatervezés? Akkor érdemes ellátogatnod a neves olasz bútorkiállításokra.

Enzo Ferrari nevét biztosan te is hallottad már, még akkor is, ha nem épp a Ferrari versenyistálló szurkolója vagy. A Ferrari gyár 1929-ben alapult, és az első Forma 1-es verseny (1950. május 21.Monacói Nagydíj) óta jelen van a verseny történetében.

Kulináris élvezetek. Az olasz gasztronómiával nem lehet betelni, annyira sokszínű. Az adott régiókban mindig előnyben részesítik az ott termő zöldségeket, terményeket. Elég csak, ha a szicíliai tengeri ételekre, vagy a toszkániai zöldséges ételekre gondolunk. Merj továbblépni a pizza-paszta-rizotto háromszögön, és fedezd fel a kevésbé ismert olasz ételeket! Hagyd, hogy lenyűgözzenek a formák, színek és ízek.

Tudtad? Az olaszok az „al dante”, azaz a roppanós tésztát szeretik, hiszen ezek érvényesülnek a legjobban a különféle szószokkal.

Tipp: kóstold meg Olaszország egyik leghíresebb vörösborát, a Chiantit, melynek széles szájú palackjait jellegzetes szalmafonatos kosárkában kínálják.

Próbáld ki a Gelato granita-t is, mely egy briósba ágyazott fagylaltcsoda.

Az olaszok lazák, nyitottak, segítőkészek, de jellemző rájuk a késés, és a dolce far niente – azaz az édes semmittevés.

 

Ismerd meg te is testközelből Olaszországot!

Itt kereshetsz repülőjegyeket!

About author

Hozzászólás írása