Megfejtettük Dubai varázsát!

Tudtad, hogy a Dubaiban található aranypiacok kereskedelme teszi ki a világ aranykereskedelmének 29%-át? Így egy biztos: ha oda utazol, elképesztő luxus és csillogás vesz majd körül. Nézzük, mi minden varázsolhat el, miért olyan felkapott város ez! 

 

Megapolisz a javából 

Ha ide látogatsz, felhőkarcolókat, több emeletes luxus jachtokat, és 12 sávos belvárosi autópályákat láthatsz minden mennyiségben. 

Ferrarik és Lamborghinik birodalma 

Ha dugó van, akkor kiváltképp gyönyörködhetsz bennük.

Luxusgolf -parti

Golfozhatsz akár egy felhőkarcoló tetején is, de gyakorlatilag nem tudsz kimenni úgy az utcára, hogy ne legyen egy a közelben.

Leg-leg-leg

A világ legmagasabb felhőkarcolója: a 828méteres Burj Khalifa torony

A világ első 7 csillagos szállodája: Burj Al Arab (Arabok tornya)

A világ legnagyobb bevásárlóközpontja: Dubai Mall

Te mivel folytatnád a sort?

Nagy a biztonság

Itt nem kell attól félned, hogy a véletlenül elhagyott dolgaidnak lába kél. Akár 2 óra múlva is ugyanott fogod találni, ahová letetted…

Látnivalók

Itt megtekintheted Dubai főbb látnivalóit.

 

Egy kis Dubai történelem:

1971: megalakult az Egyesült Arab Emírségek, mely 7 emirátusból áll. Ezek közül Dubai a legdinamikusabban fejlődő város. Ez a tömény gazdagság az olajmezőknek köszönhető, amelyeket a 60-as években fedeztek fel.

Kozmopolita világváros 

Itt mindent szabad. Keverednek egymással az etnikumok, világnézetek és a különböző neveltetésű emberek. Hagyományos és modern, egyszerű és luxuskategória…szépen, békésen megvannak egymás mellett. Oh, és azt említettük már, hogy a 2,7 milliós lakosság 90%-a külföldi (főként indiai, pakisztáni, bangladesi vendégmunkás)?

A Dubaiban élő emirátik (helyi lakosok) követik a vallási hagyományaikat, és ezt illik tiszteletben tartani, de nem kell őket követni benne.

Az egy hónapig tartó Ramadan időszak alatt viszont nem lehet enni, inni, vagy dohányozni nyilvános helyen. Ha ez nem tetszik, akkor az iszlám naptár 9. hónapjában ne utazz Dubaiba.

Tél a nyárban

Ugyan az átlaghőmérséklet itt 30 fok körül van, a fedett sípályákon sem kell meglepődnöd.

Éjjel-nappal pezseg

Ha hajnali háromkor van kedved lemenni a boltba, itt még azt is megteheted. Az élet sehol máshol nem olyan lüktető, mint itt.

 

még ami vonzó lehet:

  • házhoz szállítás a McDonald’s-ból, és szinte bárhonnan
  • kényelem
  • adómentesség
  • ingyenes oktatás a helyieknek +alanyi jogon járó havi juttatás

 

Mikor utazz?

Ha nem bírod a párás meleget, hagyd ki a május és október közötti időszakot, amikor 45 fok körül alakul a hőmérséklet. Ilyenkor még az utcára se megy ki az ember, nemhogy fürödjön a meleg tengervízben…Sőt, a nyarat tomboló homokviharok is tarkíthatják.

Sokkal kellemesebb a novembertől áprilisig tartó időszak, hiszen ilyenkor nagyon kellemes a városnézés, vásárlás. A hőmérséklet 17-30 fok között alakul. 

Irány az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa, irány Dubai!

Azonnal repülnél oda? Akkor meglátod, már a repülőtere is felér majd egy élményteli kirándulással.

 

Talán nem meglepő, hogy Emirates légitársaság 2016-ban elnyerte a világ világ legjobb légitársaságának (Skytrax World Airline Awards) díját.

 

Itt olvashatsz a Dubai repterekről:

Nemzetközi Repülőtér (DXB)

Dubai Al Maktoum Repülőtér (DWC) 

Itt kereshetsz repjegyet!

About author

Hozzászólás írása