Így juthatsz fel a repülőgépre minden gond nélkül

Ha szervezett repülőutazáson veszel részt, akkor nyert ügyed van, hiszen csak az idegenvezetőt kell megkeresned (illetve a megbeszélt helyre menned), és ő gyakorlatilag mindenben a csoport, és a te segítségére lesz. 

Ha egyedül utazol, akkor már elkél némi tudomány. 

  1. Csekkolj be!

Először is be kell csekkolnod. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy annál a pultnál kell sorban állnod, amelyik fölé a te úticélod, és repülőjáratod száma van kiírva. Mindezt a repülőjegyeden is láthatod.

A pultnál megtörténik a csomagmérés, és elvétel, valamint megkapod a beszállókártyáidat is. Itt általában van mód megválasztani az ülőhelyedet is.

A beszállókártyát ne dug el nagyon, hiszen erre lesz ráírva, hogy hanyas kapunál kell átmenned, hogy kijuss a repülőhöz, és hol kapsz helyet a repülőn.

  1. Az a legendás fémdetektoros kapu, és a kézipoggyász ellenőrzés

Ha nem rejtegetsz semmit, és nem tettél el tiltott dolgot (pl. bicska, körömreszelő), nem kell tőle félned: sima ügy lesz az útlevél és vámvizsgálat is. 

  1. A tranzitban édes a pihenés 

Mindezen folyamatok után irány a váróterem, ahol kicsit megpihenhetsz. Mielőtt helyet foglalnál, keresd meg a kaput, ahonnan repülni fogsz. Ez azért fontos, hogy még idejében oda tudj menni. Itt ellenőrzik majd a repülőjegyedet és a beszállókártyádat. Aztán irány a folyosó. 

Ha van kedved, vásárolgathatsz, de WC-re mindenképp menj el. 

Tipp: ülj le a kiválasztott kapuhoz közel.

  1. Felszállás

A repülőbe vagy a folyosón keresztül jutsz fel, vagy várni fog titeket egy kisbusz, amellyel kényelmes távolságra közelítitek meg a gépet. 

  1. Helykeresés indul!

Nem maradt más hátra, minthogy elkezdd keresni a helyedet, és helyet foglalj.

Tipp: ha utazáskor fel szokott fordulni a gyomrod, akkor ülj előrébb, és lehetőleg ne a szárny mellé, mert itt nem fogsz kilátni.

Neked mi az álom-úticélod? Itt találhatsz pár tippet!

 

 

Kellemes repülést kívánunk!

 

About author

Hozzászólás írása