Ezért utazunk nyáron Zakynthosra

Zakynthos csodás szigetét egyszerűen képtelenség megunni. Az alábbiakban felsorolunk néhány dolgot, amiért bizonyosan megéri odarepülni.

  1. Agios Sostis a családosoknak is ideális

Agios Sostis lassan mélyülő partszakaszán többnyire kellemesen meleg víz várja a pancsolókat. Ráadásul a sétányon sok hangulatos étterem és üzlet is található, melyek remek célpontjai a megfáradt, és éhes fürdőzőknek.

  1. Buli vaaan!

A bulizókat Laganas bűvöli el. Itt garantáltan van élet este 11 óra után is! A nyüzsgő éjszakai életet a diszkók, bárok, kávézók, és gyorsétkezdék biztosítják.

  1. Ha nem szeretnél, nem kell megsülnöd

Ha nem szereted a nagy meleget, a szeptember a te hónapod. De arra azért készülj fel, hogy nagy eséllyel az eső is esni fog. Az átlaghőmérséklet még így is 27 fok, a víz hőmérséklete pedig 24 fok.

  1. Csak semmi időeltolódás

Nem fogsz kikészülni az időeltolódás miatt sem, hiszen Magyarországhoz viszonyítva csupán +1 óra az időszámítás.

  1. Festői táj

Zakynthoson igen változatos tájban gyönyörködhetünk. Vannak itt meghitt és kellemes, fehér homokú strandok, hegyes-dombos, idilli táj, tengeri barlangok.

Azért nagy magasságokra nem fogsz feljutni, hiszen legmagasabb csúcs 758 méter magas.

  1. Igazi álomhely

A tenger azúrkék, a víz kristálytiszta, és kerek négy hónapon keresztül szikrázó a napsütés. Mi mást kérhetnél még Istentől?

  1. Megnézhetjük a teknősbékák szigetét

A Laganas-öböl fokozottan védett szigetén megcsodálhatjuk a cuki teknősbékákat, a Carettakat (Caretta-Caretta).

  1. Szuper a közlekedés

A buszközlekedésnek hála a sziget bármely részére eljuthatunk, így a fürdőzés mellé beiktathatunk rövidebb kirándulásokat is. Természetesen van mód autó, moped és robogó bérlésére is, és ily módon felfedezni a szigetet.

  1. Imádjuk a déli sziesztát

A görögök emberek ráérőssége pedig valljuk be, igencsak ránk fér. Ugyan az üzletek a délelőtti órák nyitvatartása után csak kora délután nyitnak ki újra, de cserébe késő éjszakába nyúlóan várják a nagyérdeműt.

  1. A görög konyha egyszerűen isteni

Végre jól belakmározhatunk az alábbi igazán görögös ételekből: suvlaki, tzaziki, musaka, gyros, tenger gyümölcsei, olajbogyó, paradicsom, uborka, birkahús. Ha igazán stílusos szeretnél lenni, az étkezést kezdd meg egy kis ouzoval, és igyál rá retsína-t.

 

Nézd csak, milyen olcsón elrepülhetsz Zakynthosra!

About author

Hozzászólás írása