5 ok, amiért elbűvöl bennünket egy izlandi utazás

Bár Izland a tűz és a jég szigeteként elég hideg, szeles, és esős, azért tartogat még csodákat. Például színes hegyeket, vízeséseket és gejzíreket…

  1. Izlandnál csendesebb és nyugodtabb sziget kevés van e földkerekén 

Miközben megtapasztalod az északi életérzést, garantáltan nem fogsz unatkozni. Részt vehetsz gleccsertúrákon, mehetsz hegyet mászni, lovagolhatsz, raftingolhatsz, de felpattanhatsz egy hegyikerékpárra is, esetleg elmehetsz bálnalesre…

Szívből ajánljuk a következő látnivalókat: Gullfoss vízesés, Skatfafell vízesés, Strokkur gejzír, Asbyrgi-kanyon, Jökulsárlón gleccserlagúna, Reynisfjara strand, Grótagjagjá, Jökulsárlón melletti jégbarlang, Stokksnes előhegysége, Diamond Beach, Kirkjufell hegye, Búðakirkja kis fekete temploma.

  1. A káprázatos Kék lagúnát legalább egyszer az életben látnod kell

Ez egy természetes fürdő, és nem is akármilyen, hiszen a világon az egyik legtisztább. Termálfürdő, így biztosan nem fogsz fázni.

Izland kisebb településein egyébként elég gyakran bele lehet botlani forró vizű természetes forrásokba.

  1. Reykjavík városa igazi csemege, kóstold meg 

Főként azoknak, akik vágynak a kulturális programokra, a shoppingolásra és a minőségi éttermekre.

Ha a shoppingolásra szavazol, látogass el Laugavegur utcájába, ami Reykjavík egyik legnépszerűbb bevásárló utcája, számtalan csábtó kirakattal. Az üzletek zárása után sem áll meg az élet, klubok és éttermek várják, hogy betérj.

Reykjavík főbb látnivalói: Hallgrímskirkja templom, Tengerészeti Múzeum.

  1. Ugye nem kell mondanunk, hogy el kell csípned az északi fényt? 

Ha szeretnéd látni, akkor áprilisban és októberben van rá a legnagyobb esélyed. Ideális helyszínek: Reykjavik külterülete, vagy a Kék Lagúna fürdőkomplexuma. 

  1. Izland nincs is olyan messze, mint gondolnád 

Bár az ember azt hihetné, hogy egy örökkévalóságig tart odajutni, valójában szűk öt óra alatt ott lehetsz ezen a csodás szigeten. Természetesen, repülővel.

About author

Hozzászólás írása