Csecsemő a fedélzeten! Problémák és megoldások

Csecsemővel repülni nem egyszerű dolog, de szerencsére vannak olyan bevált praktikák, amelyekkel sokkal egyszerűbbé, és nyugodtabbá varázsolható az egekben töltött pár óra. 

Ha fáj a füle

Mi felnőttek el sem tudjuk képzelni, hogy a csecsemők, és a kisgyermekek füle mennyire fájhat akkor, amikor a repülő magasságot változtat (főként fel, és leszálláskor). Mivel az ő fülük még képtelen kiegyenlíteni a fülben fellépő nyomáskülönbséget, segíts neki

azzal, hogy adsz neki tápszert, vagy baba-italt.

Ha nem akar/nem tud aludni

Vigyél neki puha, megnyugtató plüssfigurákat, és a cumit se hagyd otthon.

A legjobb módszer a megelőzés: próbáld meg alvásidőre időzíteni a repülőutat, de legalábbis ne altasd el a terminálon.

Az ellazulásban segíthet a nyugtató hatású rooibos tea, és a szoptatás is.

Itt a hami ideje

   Tipp: a csecsemő számára mindig vidd a saját evőeszközeit, és ha tudsz, csomagolj be előkét is. A stewardesseket megkérheted, hogy melegítsék fel a babaétel-italt forró vízben.

Ha szoptatni szeretnél, ennek tényét még a check-innél jelezd, így talán fognak tudni neked találni egy elszeparáltabb helyet.

A nyugodt babaétkezések egyik titka, hogy mindig legyen nálad nedves törlőkendő.

Pelenkázás

Erre is készülj a következő felszereléssel: popsitörlő, popsikrém, pelenka, tiszta ruha, műanyag zacskó. Van, ahol fel van szerelve a mosdó pelenkázásra alkalmas paddal, van,a hol nincs, de jó, ha előre megkérdezed, akció esetén mire számíthatsz majd.

Hideg van!

Készülj fel rá, hogy a repülőn elég hideg van, így több réteg babaruhával készülj. A kispárnának és a takarónak is nálad a helye. Így megelőzheted, hogy a babád könnyekre fakadjon, mert fázik.

Hol a gyerek helye?

Ugyan két éves kor alatt sok légitársaságnál nem kell fizetni a gyerekjegyért, de cserébe helyet sem kapsz. Az öledben tartani viszont elég kényelmetlen…Mi azt javasoljuk, hogy mindkettőtök kényelmének érdekében inkább vegyél neki jegyet.

About author

Hozzászólás írása