Utazás a tengerentúlra: Irány az USA!

Sokan vágynak a tengerentúli Amerikai Egyesült Államokba, hiszen az európai ember számára az egy teljesen más környezetet, más világot jelent, ráadásul látnivalók százai csábítják oda a turistákat időről-időre. Rengeteg embert vonz a kontinens, de sokakat a körülményes és költséges utazás visszatart az USA felfedezésétől. Következő blogbejegyzésünkben most azokról a hasznos információkról olvashatnak, melyeket mindenképpen érdemes tudni, ha az tengerentúlra készül az ember.

A repülőjegy költségei

A költségek legnagyobb részét általában a repülőjegy teszi ki, ezért érdemes hosszabb időre maradnunk, hogy mindent megnézhessünk, amire kíváncsiak vagyunk és megérje a kicsit borsos repülőjegy ellenére is. Természetesen a repülőjegy árából is sokat spórolhatunk, ha a megfelelő napon utazunk. Igen érdekes, hogy az Egyesült Államokba való utazásnál nem csak az befolyásolja a repülőjegy árát, hogy mely időszakban vagy hónapban utazik az ember, vagy, hogy mikor foglalja le a jegyet, hanem az is, hogy a hét melyik napján szeretne utazni. Mivel a tengerentúlra nem fapados járatokkal juthatunk el, így a jegy árában minden illeték benne van.
Amerika repülőjegy árak »

 

ESTA engedély

A vízumot kiválthatjuk az ESTA kérelemmel, melyet az interneten, könnyedén kitölthetünk, és mindössze 16 dollárba kerül. Az ESTA engedélyt melegen ajánlott kinyomtatni és magunkkal vinni az útra, az útlevél ellenőrzés során ugyanis be kell majd mutatnunk. Ezután a repülőút végén, mikor beértünk az Amerikai Egyesült Államok légterébe, még ki kell töltenünk egy nyomtatványt, melyhez szükségük lesz az útlevélszámunkra, és egyéb személyes adatainkra, így jobb, ha ezen okmányokat kéznél tartjuk. Miután megérkeztünk a repülőtérre, már csak a beléptetés választ el bennünket Amerikától: bemutatjuk papírjainkat, minden ujjunkról ujjlenyomatot vesznek, lefotóznak, majd feltesznek néhány nagyon egyszerű kérdést, és már mehetünk is. Fontos tudnivaló, hogy például egy Budapestről közvetlenül New York-ba tartó repülőútnál 10 óra, átszállással pedig legalább 12 óra menetidővel érdemes számolnunk.

About author

Hozzászólás írása