Baba a fedélzeten! – Azaz mire figyeljünk, ha kisgyerekkel utazunk

Sokan nem mernek nekivágni kisgyerekükkel egy hosszabb repülőútnak, holott némi felkészüléssel és gondos tervezéssel kiküszöbölhető minden probléma, amely esetlegesen egy ilyen helyzetből adódhat. A következő tippeket érdemes megfogadni, ha a csöppségeket is visszük idén nyaralni!

Utazás előtti teendők

Az első fontos dolog az, hogy bebiztosítsuk magunkat arra az esetre, ha a kicsi pont az utazás előtt betegedne le. Aki szülő, biztosan tudja, hogy ez bármikor előfordulhat kisgyerekek esetében, így a jegy megvásárlásakor semmiképpen ne felejtsünk el olyan biztosítást kötni, amely lehetővé teszi a jegyek árának visszafizetését az egész családnak abban az esetben, ha a repülőjegyeket egészségügyi okokból kell lemondanunk. Utazás előtt érdemes ezenkívül elvinni a csemetéket egy általános kivizsgálásra még akkor is, ha semmilyen tünetet nem tapasztalunk rajtuk, nehogy a repülőút során legyenek rosszul vagy törjön ki rajtuk valamilyen betegség.

Ülésfoglalás

A kétévesnél fiatalabb gyerekek utazhatnak a szülő ölében, az annál idősebb csemetéknek viszont saját ülést kell lefoglalnunk. Ha az ülést már a jegy megvásárlásakor lefoglalhatjuk, akkor érdemes úgy rendezkednünk, hogy a család teljes egészében egy helyen maradjon, így egy tipegőnek például kevésbé lesz rémisztő, ismeretlen a helyzet. Ha kisebb csecsemővel utazunk, érdemes olyan ülést lefoglalnunk, amely előtt nem egy újabb üléssor, hanem egy fal helyezkedik el, ott ugyanis nagyobb lesz a helyünk.

Hogy megelőzzük a kiborulást

Először is a legfontosabb az, hogy a kézipoggyászunkba minden olyan tárggyal, játékkal, étellel készüljünk, amelyekre szükségünk lehet az út során a gyerek megnyugtatásához vagy figyelmének eltereléséhez. A fel-, illetve leszállás során kiemelten fontos elvonnunk a figyelmüket, ugyanis bedugulhat a fülük, amelytől megrémülhetnek, kiborulhatnak. Érdemes tehát a fel- és leszállás alkalmával itatnunk őket, így ugyanis kevésbé veszik észre a fül eldugulását. Ha olyan probléma adódik, amelyet nem tudunk megoldani kellő eszköz, tárgy vagy étel hiányában, mindenképpen jelezzük egy stewardessnek, aki minden tőle telhetőt meg fog tenni.

About author

Hozzászólás írása