Öveket becsatolni! – A legkelendőbb luxus magánrepülőgépek

Sokat hallhatunk arról, hogy a nagy filmsztárok, milliomos vagy esetlegesen milliárdos üzletemberek legkedveltebb szórakozása a magánrepülőgépek gyűjtése és mindennapi használata. Egy ilyen gép birtoklása hatalmas luxust jelent, és természetesen még annál is nagyobb presztízzsel jár. A szupersztárok közül talán John Travolta és Bill Gates a leghíresebbek magánrepülőgép szenvedélyükről, de a szaúdi uralkodócsalád is hírhedten kedveli a drágábbnál drágább luxusgépeket. A következőkben megmutatjuk, mely magánrepülőgépek a legkelendőbbek a felsőbb osztálybeliek körében!

Cirrus

Ez a kis magángép kifinomult, elegáns és a modern technológia által még költséghatékonynak is mondható. A különleges, egyedi dizájnnak köszönhetően igazi luxusélményben lehet része a tulajdonosnak, ráadásul a gép a biztonság terén is kiemelkedő.

Gulfstream

A vállalat által gyártott magánrepülőgépek az abszolút luxus kategóriába tartoznak. Speciális kéréseknek is eleget tesznek, és gyakorlatilag a kisebb gépektől a legnagyobbakig bármilyen kategóriájú magángép megvásárolható tőlük. Áraik természetesen igazodnak a szolgáltatás minőségéhez, így egy-egy repülőgép árának határa akár a csillagos ég is lehet.

Boeing

A Boeing gépek határozottan a magánrepülőgépek szerelmeseinek kedvencei. A különleges kérések repertoárja gyakorlatilag kimeríthetetlen, így akár egy komplett luxuslakás is kialakíttatható a magánrepülőgép belsejében. Fontos üzletemberek számára kiváló választás, hiszen tárgyalásaikat és megbeszéléseiket akár a levegőben is lebonyolíthatják, a Boeing magánrepülőgép tágas tárgyalótermében.

A jövő magánrepülőgépe: a QSST

A QSST-t, azaz Quiet Supersonic Transport nevű 12 üléses repülőgépet 2016-ban mutatják be. Különlegessége abban rejlik, hogy ő lesz az első olyan sugármeghajtású magánrepülőgép, amely akár lakott terület fölött is közlekedhet hangsebességnél gyorsabb tempóval. A QSST kifejlesztésével és bemutatásával az üzletemberek mindennapjait szeretné kicsit megkönnyebbíteni a Supersonic Aerospace International nevű cég. A repülőgép ára ugyan 80 millió dollár (körülbelül 15 milliárd forint), ezzel szemben viszont 2200 kilométeres óránkénti sebességével akár másfél óra alatt átruccanhatunk Dubaiba Budapestről.

About author

Hozzászólás írása