3 repülőgép, egyedi dizájnnal

A repülőgépek általában nincsenek túlcicomázva, egyszerű, letisztult dizájn jellemzi őket. Vannak azonban egy-egy légitársaságnak olyan gépei, amelyeket valamiért más, különleges, feltűnőbb festéssel díszítenek fel. A következőkben három ilyen különleges kinézetű repülőgépet mutatunk be.

Air New Zealand: A Gyűrűk ura és Hobbit minta

Új-Zéland rendkívül büszke rá, hogy mind A Gyűrűk ura trilógia, mind pedig a Hobbit filmek nagy részét a szigetországban forgatták. A filmek megjelenésekor az Air New Zealand is mindig tiszteletét teszi, méghozzá nem szokványos módon: Járatait először A Gyűrűk ura trilógia karaktereivel, jeleneteivel díszítette. A Hobbit – Váratlan utazás megjelenésekor lecserélte a szokásos biztonsági videóját a film témájában átdolgozott verzióra, melyről már korábban is írtunk. A Hobbit – Smaug pusztasága megjelenése előtt pedig a repülőgépeket matricázták át. A légitársaság több Boeing 777-300 gépet is feldíszített a Hobbit karaktereivel, az egyik gép pedig igazi sárkánnyá változott.

A Qantas tradicionális ausztrál motívumai

Az ausztrál Qantas légitársaság több repülőgépe is igen elegáns helyet foglal a különlegesre festett repülőgépek között. Néhány gépüket tradicionális ausztrál motívumokkal díszítik, melyek rendkívül különleges, nem hétköznapi látványt nyújtanak. A grafikán őslakos Ausztrálok és bevándorlók is dolgoztak. A légitársaság Flying Art sorozatában eddig két Boeing 747-es, a Wunala Dreaming  és a Nalanji Dreaming  szerepelt, valamint két Boeing 737-es, a Yananyi Dreaming, valamint a legújabb, Mendoowoorrji nevet viselő Boeing. Utóbbi a Qantas flottatörténetének negyedik olyan gépe, amely különleges, az ausztrál kultúrát idéző festésmintát visel.

SkyEurope Airlines: A magyar szépségkirálynő

Ez nem éppen egy friss példa, azonban mégis kiemelendő, így mindenképpen meg kell említenünk Laky Zsuzsit, aki 2003-ban nyerte meg a Miss Europe szépségversenyt, így a SkyEurope Airlines egy Boeing-737-es gépét sokáig az ő fotója díszítette. A Magyar Turizmus Rt. ugyanis az ő arcával szerette volna Magyarországot reklámozni külföldön. A Laky Zsuzsi repülőgép így olyan európai városokban népszerűsítette Magyarországot, mint London vagy Párizs.

About author

Hozzászólás írása