Így a legkényelmesebb és legpraktikusabb a repülés!

Manapság már teljes mértékben természetes, megszokott közlekedési módszernek minősül a repülés, semmi szokatlan vagy furcsa nincs abban, ha valaki akár nap mint nap repülőre száll. A repülőben pont azt szeretjük, hogy gyors, így akár a legtávolabbi országokba is eljuthatunk néhány óra leforgása alatt. De akárhogyan legyen is, a hosszabb utazások, mind autóban, mind buszban, mind repülőgépen, megviselik az utasokat. Nézzük, hogyan vészelhetünk át kényelmesen akár egy hosszabb repülőutat is!

A megfelelő hely kiválasztása

Az nem is kérdés, hogy egy hosszú utazás kényelme szempontjából a legfontosabb az, hogy a számunkra legmegfelelőbb ülőhelyet tudjuk kiválasztani. Sokakat kifejezetten frusztrál, ha az ablaknál kell ülniük, mások viszont imádnak nézelődni, gyönyörködni a magasságban. Fontos azonban tudni, hogy minőségi különbség általában nincsen az ülőhelyek között, ám a különböző osztályok között van! Az első osztályon nagyobb helye van a lábunknak, az ülések pedig puhábbak, kényelmesebbek. Azoknak, akik életükben először repülnek, nem ajánlott a gép hátsó részében helyet foglalnia, ott ugyanis előfordulhat, hogy erősebben érezhető a repülőgép mozgása, de ez sem törvényszerű.

A kézipoggyász legfontosabb tartalma

Nem sűrűn ugyan, de előfordulhat, hogy a csomagunk elkeveredik a repülőtéren. Erre az esetre felkészülve érdemes váltásruhával is készülnünk, melyet a kézipoggyászunkba helyezzünk el! A folyadékokat, mint például kézfertőtlenítő vagy egyéb tisztálkodási szerek, csak 100 ml-es adagolókban tárolhatjuk, erről bővebben olvashatnak egy korábbi cikkünkben.

Fontos a kényelmes ruházat

Öltözékünk természetesen attól is függhet, hogy milyen hosszú repülőútra készülünk, de alapvetően érdemes inkább kényelmesebb, laza öltözetet viselnünk az utazás során, hiszen senki sem szeret órákon át extraszűk farmernadrágban feszengeni. Öltözékünk kiválasztásánál a biztonsági ellenőrzést is érdemes szem előtt tartanunk, viseljünk tehát olyan cipőt, amelyből könnyedén ki és bebújhatunk ellenőrzéskor.

About author

Hozzászólás írása