Ezeket mindenképpen látnod kell, ha Londonba utazol!

Az nem is kérdés, hogy az angol főváros egy rendkívül népszerű, hangulatos és mozgalmas város. Londonba évente majdnem 30 millió turista látogat el, ami talán önmagában is sokat elárul. Nem is meglepő, hiszen ez a csodás város egyszerre magában hordozza a modern és a múltbeli Angliát, így hangulata semelyik másik városéhoz nem hasonlítható, csodálatosan kiegészíti egymást az újkor és a régmúlt. Az is biztos, hogy látványosságból akad bőven, így, ha nem akarunk lemaradni semmiről, érdemes több időd szánni a Londoni kiruccanásra. Lássuk hát, mely látványosságokat kötelező megnéznünk, ha Londonban járunk!

A Big Ben

Az első kihagyhatatlan látnivaló a Big Ben, valamint a Parlament. Big Ben a londoni Westminster-palota toronyórájának harangja. A torony neve Óratorony, de ismert Szent István-torony, Big Ben-torony és Big Tom néven is. Ezen nevek némelyike hibás: a valódi Szent István-torony egy másik torony neve a palotában, a Big Ben pedig nem a torony, nem is az óra, hanem a harang neve. Bővebben »

Westminster apátság

Következő látnivalónk a Westminster apátság ahová elég átsétálnunk. A székesegyház hagyományosan az angol királyok koronázási és temetkezési helye, funkciója alapján egy gyülekezet nélküli templom. A templomot már a kezdetektől West Minsternek nevezték arról a városrészről, ahol áll. Itt megtekinthetjük az angol történelem kiemelkedő alakjainak sírjait. Bővebben »

Buckingham palota

A következő izgalmas és érdekes látnivaló a Buckingham palota, ahol, ha idejében érkezünk egy őrségváltást is végignézhetünk. A Buckingham-palota a brit uralkodó hivatalos rezidenciája, lakhelye. A palota London belvárosában, Westminster városrészben található. Az épület állami alkalmak, uralkodói rendezvények helyszíne. A királyi család címerével díszített zászló állásáról lehet tudni, hogy hol tartózkodik éppen az uralkodó. Amennyiben a zászló egészen fel van húzva, az azt jelenti, hogy a királynő a palotában tartózkodik éppen. Bővebben »

London Eye

A London Eye is egyértelműen a kihagyhatatlan látványosságok közé tartozik. Az óriáskerékhez akár a Temze partján is elsétálhatunk. A London Eye, más néven Millenniumi Kerék, 1999-ben készült el, de a nagyközönség számára csak 2000 márciusában nyitották meg. 2006 májusáig ez volt a világ legmagasabb forgókereke. Bővebben »

Mégtöbb London látnivaló »

About author

Hozzászólás írása