Májustól a SkyGreece Airlines-szal utazhatunk közvetlenül Torontóba!

A SkyGreece Airlines, görög légitársaság februárban jelentette be, hogy május 21-től közvetlen járatot indít Budapest és Toronto között. A járat heti két alkalommal indul majd, növelve ezzel a magyar főváros és Toronto közötti légi kapcsolatokat.

Heti kétszer fordul majd a járat

A SkyGreece Airlines Boeing 767-300ER típusú utasszállító repülőgépe hetente 548 ülőhelyet biztosít majd Budapest és Toronto között, a 62%-át kitéve így a nyári szezonban Torontóba irányuló menetrend szerinti forgalomnak. A menetrend szerinti járat a görög légitársaság nyilatkozata alapján május 21-től, minden csütörtökön és szombaton száll majd le Budapesten. Magyarország kanadai nagykövete, Ódor Bálint üdvözölte az új közvetlen járat elindítását Budapest és Toronto között: „Az új járat nagymértékben hozzájárulhat a kétoldalú kapcsolatok további mélyítéséhez Magyarország és Kanada között, kereskedelmi, gazdasági és kulturális téren.”

„Az elmúlt években számos alkalommal volt szerencsém találkozni a Budapest Airport képviselőivel. A közelmúltbeli tárgyalásaink során egyértelműen megerősítést nyert, hogy az új, Toronto és Budapest közötti légi összeköttetésünk sikere szinte biztosra vehető. A magyar turisztikai iparág minden évben növekszik, Budapest pedig egy kihagyhatatlan város a kanadai utazók számára.” – nyilatkozta az új menetrend szerinti járat indításával kapcsolatban Denis Codere, a SkyGreece Airlines kereskedelmi igazgatóhelyettese.

„Rendkívüli örömmel köszöntjük az idei év első járatfejlesztési bejelentését! A SkyGreece Airlines közvetlen járata Torontóba kiválóan ábrázolja elkötelezettségünket, hogy folyamatosan erősítsük Budapest légi járathálózatát, és utasainknak minél szélesebb választási lehetőségeket kínáljunk. A Magyarország és Kanada között létrejövő újabb légi összeköttetésből is jól látszik, hogy valós igény van a két ország közötti kapcsolatok további erősítésére.”  – jelentette ki Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

Forrás: www.bud.hu

About author

Hozzászólás írása