Hová menjünk nyaralni? A leggyönyörűbb üdülőhelyek Európában!

Nyáron mindenki szeret egy kicsit kikapcsolódni, elutazni egy szép, tengerparti üdülőhelyre, ahol kipihenheti a pörgős, fárasztó, stresszes hétköznapokat. Vannak, akik évről-évre visszajárnak a jól bevált, megszokott nyaralóhelyükre, ám a vállalkozó szelleműek kideríthetik a következő összeállításból, hogy melyek a legmesésebb üdülőhelyek Európában!

Görögország, Kréta

Kréta

Kréta

Kréta Görögország legnagyobb szigete és egyben legcsodálatosabb üdülőhelye is. A sziget szépsége a végeláthatatlan tengerben, a szinte mindenütt aranyhomokos partokban, a gyönyörű, magas hegyekben, valamint a klasszikus, eldugott görög falvakban rejlik. A sziget több kilométer hosszú tengerparttal rendelkezik, amely végig tele van csodás homokos strandokkal. Ez a hamisítatlan tengerparti paradicsom felejthetetlen élményt nyújthat minden nyaraló számára. Ha pezsgésre, szórakozásra vágyunk, érdemes a sziget nem hivatalos fővárosában, Chaniában megszállnunk, ha azonban a nyugodtabb, csendesebb környezetet szeretjük, akkor a sziget nyugati, valamint déli részén található csendesebb falvakban is nyaralhatunk. Kréta bővebben »

Málta

Málta

Málta

A dél-európai szigetország a Földközi-tenger középső részén, Szicília és Afrika között fekszik. Mediterrán üdülőhelyként egyre népszerűbb, a világ minden tájáról érkeznek ide a nyaralni, kikapcsolódni vágyók. Ebben a csodálatos szigetországban minden megtalálható és elérhető, ami az ideális családi vagy romantikus nyaraláshoz szükséges: legyen szó akár a gyönyörű tengeröblökről, a jellegzetes ősi, misztikus romokról vagy épp középkori látnivalókról. A sziget sík északnyugati és dombos délkeleti része meredek partszakaszaival tökéletes lehetőséget nyújt akár kirándulásokhoz vagy túrákhoz is. Málta bővebben »

Ciprus

Ciprus

Ciprus

Ciprus a Földközi-tenger szívében fekszik, és nem meglepő módon egy rendkívül népszerű idegenforgalmi célpont. A mítosz szerint Afrodité, a szépség istennője itt emelkedett ki a tenger habjai közül. Ciprusba egészen biztosan mindenki beleszeret! Fantasztikus tájai, lélegzetelállító hegyvidékei, a tenger, valamint sokszínű kultúrája teszik ezt a szigetet olyan vonzóvá. A sziget fővárosa Nicosia, általában ebben a városban mérik a legmagasabb hőmérsékletet az egész szigeten. Ciprus egy számtalan csodás stranddal, híres gasztronómiával és közel 10 000 éves történelemmel rendelkező sziget, amely tökéletes helyszíne lehet a nyaralásunknak! Ciprus bővebben »

About author

Hozzászólás írása