Még mindig Ferihegy a legjobb kelet-európai repülőtér

Az angol légiközlekedési elemző cég, azaz Skytrax felmérése alapján ismét, immáron másodjára is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kapta meg a legjobb kelet-európai repülőtérnek járó díjat. A Skytrax elismerése az utasok véleményének összesítésén alapszik. A jutalmat a Budapest Airport forgalmi igazhatója, Huszka Péter vette át Párizsban, a Passenger Terminal EXPO 2015 nemzetközi kiállításon.

A magyar légiközlekedés sikere

Nem túlzás azt állítani, hogy igazán nagy elismerés ez a magyar légiközlekedés számára, hiszen nem csak idén, de tavaly is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret választották a régió legjobb repülőterének. Fontos tudni, hogy a brit nemzetközi légiközlekedési minőségvizsgáló és tanácsadó cég, a Skytrax független utaselégedettségi felmérésében világszerte megközelítőleg 550 repülőtér vett részt. A 2015-ös elismeréseket idén Párizsban a Passenger Terminal EXPO 2015 repülőtéri szakkiállításon adták át.

A Budapest Airport vezérigazgatója így nyilatkozott a Skytrax díjról: „A Kelet-Európa legjobb repülőterének járó Skytrax-díj az egyik legrangosabb szakmai kitüntetés, amit a nemzetközi légiközlekedésben elérhettünk. Ugyanakkor ez egy nagyon fontos visszajelzés is a számunkra, valamint minden repülőtéri partner és szolgáltató számára, hogy a tavaly elért siker nem egyszeri alkalom volt. Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a szolgáltatásaink minőségét és a kiváló teljesítményt nemcsak megtartani, hanem tovább növelni.”

A Skytrax utaselégedettségi felmérése a világ legnagyobb független, szakmai felmérése. A szavazás összesen 39 különféle kategóriára terjed ki, a repülőtéri szolgáltatások minőségét és a termékek minőségét ellenőrzik, az indulástól egészen az érkezésig. A minősítést az utasok anonim, egységes szavazási rendszerben leadott véleménye alapján határozzák meg. A 2015 World Airport Award nem kevesebb, mint 112 ország 13 millió utasa által 2014. május és 2015. január közötti időszakban kitöltött kérdőív eredményein alapszik. Az idei Skytrax-díj egyértelműen a budapesti repülőtér régiós népszerűségének emelkedését tükrözi.

Forrás: www.airportal.hu

About author

Hozzászólás írása