3 hasznos tipp, ha először utazunk repülővel

Bár a repülés manapság már épp olyan népszerű és természetes közlekedési forma, mint az autózás vagy a városi tömegközlekedés, az ember mégis valahogy másképpen tekint rá. A repülés ugyanis sokkal több előkészületet és elővigyázatosságot igényel bármely más utazási formánál: többek között tudnunk kell, mit vihetünk, vagy éppen nem vihetünk magunkkal a repülőgépre, mikor és hogyan tudunk repülőjegyet vásárolni, illetve, hogy mikor érdemes megérkeznünk a repülőtérre ahhoz, hogy biztosan ne késsük le a járatot, de órákat se kelljen várakoznunk a repülőtéren. Tehát, ha először utazunk repülővel, érdemes odafigyelnünk a következőkben említettekre annak érdekében, hogy minden simám és problémamentesen működjön!

Mit ne vigyünk magunkkal?

Soha ne vigyünk magunkkal semminemű tűz- vagy robbanásveszélyes anyagot, sem a feladott, sem pedig a kézi poggyászunkban, mert fokozottan veszélyes lehet! Ezenkívül kerüljük a bárminemű szúró-, esetleg vágóeszközök utaztatását is, mert az átvilágítás során a biztonsági őrök azonnal elkobozzák őket. Folyadékot csak és kizárólag a feladott poggyászunkban szállíthatunk. A kézi csomagunkba maximum 1 liternyi, legfeljebb 100 milliliteres kiszerelésekre „bontott” folyadékot pakolhatunk, mint például krémeket, kézfertőtlenítő folyadékot, stb.

Mikor érkezzünk?

A legoptimálisabb mindenképpen az, ha a járat indulása előtt legalább 2 órával megérkezünk, hiszen nagyjából ekkortól lehetséges a becsekkolás, mely során megtörténik okmányaink ellenőrzése, a beszállókártyák átvétele, valamint csomagjaink feladása. Akkor is hasznos korán érkeznünk, ha helyfoglalás nélküli járatra vettünk jegyet, így ugyanis hamarabb feljuthatunk a gépre és jobb helyet foglalhatunk magunknak és családunknak. Fontos tudni, hogy a legtöbb légitársaság esetében az utasfelvétel, azaz check-in, a gép felszállása előtt fél órával bezár, így hiába érkezünk „még pont időben”, a repülőgépre már nem fognak tudni felengedni bennünket.

Címkét a bőröndre!

Soha ne felejtsük el felcímkézni azokat a csomagokat, melyeket fel akarunk adni! Sajnos bármikor előfordulhat egy kis keveredés, hiszen a repülőterek csomagosztályozóin naponta megszámlálhatatlan bőrönd halad keresztül. Fontos tehát, hogy csomagunkon mindig tüntessük fel a nevünket és egyéb elérhetőségeinket, így sokkal könnyebben visszatalálhat hozzánk az esetlegesen elkallódó bőrönd.

Repülőjegy foglalás >>>

About author

Hozzászólás írása