Kinek szól a flydubai fapados dubai járata?

Sok híroldal és repülőjegyekkel foglalkozó oldal adta hírül a hét elején, hogy a flydubai arab fapados légitársaság járatokat indít Pozsony és Dubai között. A hír mindenképpen örvendetes, minden olyan új járat, ami a térségünket veszi célul egyrészt jó az itt lakóknak, hiszen több lehetőséget ad az utazásra, másrészt növeli térségünk turisztikai értékét.
Esetünkben inkább ez utóbbiról beszélhetünk, és ezt talán kevés hírportál verte nagydobra.
A pozsonyi repteret szokták Bécs fapados repterének is nevezni, hiszen autóval 40 percre van Bécs Pozsonytól, de vonattal is csak 1 óra a Bécsi Főpályaudvar (Hauptbahnhof) Pozsonyból.
Ha megnézzük a flydubai fapados légitársaság Dubai – Pozsony járatainak árát aligha találunk 400 € (125 000 Ft) alatt oda-vissza repülőjegyet. Ez az ár inkább szól a Dubai-aknak és egy bécsi állampolgár is könnyebben veszi meg ezt az árú repülőjegyet, mint mi magyarok, akiknek ráadásul itt a Wizz Air dubai járata.
A Wizz Air-rel elméletileg már 40 000 Ft-ból el lehet jutni Dubaiba, de gyakorlatilag is ki lehet fogni 60-70 ezer Ft-os repülőjegyeket, ami a fele annak, mint amit a flydubai kínál. Igaz, hogy a flydubai Dubai központi repülőterére (DXB) érkezik, míg a Wizz Air a belvárostól 30 km-re fekvő Al Maktoum Repülőtérre (DWC), illetve a flydubai járataira ingyen feladható egy 20 kg-os poggyász és felvihető egy max 7 kg-os kézipoggyász, ami a Wizz Airnél még nagyjából 30 ezer Ft-ot jelent oda vissza, de még így is olcsóbb.

A flydubai mellett szól ugyanakkor, hogy a fent említett 400 € körüli összegért gyakorlatilag majdnem bármikor utazhatunk (poggyásszal), míg a Wizz Air-nél keresgetni kell azokat az időpontokat, amikor 90 ezer Ft alatt van az oda-vissza repülőjegy (feladott poggyász nélkül)
Ha bécsiként tekintünk erre a hírre, akkor is felemás érzésünk lehet, hiszen ezért az összegért már a Turkish Airlines is kínál repülőjáratokat Dubai-ba ráadásul Bécsből (Schwechat-ból), igaz ezek a járatok nem közvetlenek 1-szer át kell szállni Isztambulban másfél órás várakozással.
Összegezve, örülünk az új járatnak, hiszen biztos sok turistát fog a térségünkbe hozni, de úgy gondoljuk a járatok inkább osztrák és arab utasokkal fognak repülni.

About author

Hozzászólás írása