Hogy cselezd ki a drága repülőjegyet?

Itt most nem arról írunk, hogy hogyan lehet olcsó repülőjegyet foglalni, hanem arról, hogy hogyan lehet olcsón utazni, repülni olyan helyekre, ahová csak drága repülőjegyek vannak, mint például Tenerife, Ibiza, Szardínia stb.

Ahhoz, hogy ki lehessen cselezni ezeket a drágább repülőjegy árakat, kell némi rugalmasság és ügyesség.

Kezdjük rögtön egy példával:

Egyik kedvenc úti célunk Tenerife nem csak nekünk Magyaroknak, hanem fél Európának.

Budapestről a menetrend szerinti repülőjegyek ára Tenerifére meglehetősen drágák, jó esetben 80 ezer Ft körüliek, de inkább 100 ezer Ft magasságában lehet Tenerife repülőjegyeket találni.

Kicselezni ezt az árat úgy lehet, hogy elrepülünk előbb Barcelonába valamelyik fapados légitársasággal (Wizzair és Ryanair is kínál Budapest – Tenerife repülőjegyet), majd 1-2 napos várakozással vagy egy belföldi, vagy szintén egy fapados repülőjárattal Tenerifére. Így a két repülőjegy árát meg lehet úszni 20-30 ezer Ft-ból, igaz ki kell fizetnünk 1-2 nap szállást Barcelonában (de legalább láttuk Barcelonát is).

Hasonló elven működik, ha kombináljuk a  vonatot és a repülőt. Például Szardíniára, Alghero-ba szintén elég borsos a repülőjegy ára, 100 ezer Ft felett szokott lenni Budapesti indulással. Ha azonban előbb elutazunk vonattal Frankfurtba (~25 000 Ft a vonatjegy a Máv-Start-tal) vagy Pozsonyba (~ 6 000 Ft a vonatjegy a Máv-Start-tal), onnan már pár ezer forintért repülhetünk tovább Algheroba fapadossal.

Persze joggal merülhet fel a kérdés, hogy azok, akik nem jártasak a repülésben, honnan találhatják ki ezeket?  Erre is pofon egyszerű a válasz.

Nézzék meg, hogy hová lehet olcsó repülőjegyet találni a repülőjegy árak oldalunkon, vagy olcsón elvonatozni Budapestről a Máv-Start oldalán, majd keressenek innen olcsó repülőjegyeket (belföldi vagy akár fapados)

Tény, hogy ehhez rugalmasság kell, illetve szállást is kell foglalni a tranzit városokban, de 50-70 ezer forintokat spórolhatunk vele fejenként.

Az a kérdés is felmerülhet, hogy ezek miért nincsenek benne a találati eredményekben, amikor repülőjegyet keresünk. Erre is egyszerű a válasz. A keresőnk, amikor repülőjáratokat társít közvetett, tehát átszállásos utazásokra az átszállási várakozási idő maximalizálva van 6 órában (a legtöbb kereső így működik).

About author

Hozzászólás írása