Változnak a Wizzair kézipoggyász díjak

Október 4-től változnak a Wizzair kézipoggyászra vonatkozó szabályai, árai. A kis méretű kézipoggyászt (42x32x25 cm) továbbra sem kell felárat fizetni, viszont a 60 literes (56x45x25 cm) kézipoggyászokért utanként 2 750 Ft-ot számol fel a légitársaság, online fizetés esetén. Ugyanakkor, a Wizzair azt is bejelentette, hogy a szabályozásnak köszönhetően 1400 Ft-tal csökkentik minden olyan repülőjegy árát, amit már az új szabályzat alapján állítottak ki. Az 1400 Ft egy útra szól és csak azokra a Wizzair repülőjegyekre érvényes, amelyek csökkentett ára 2300 Ft felett van.
Az új rend bevezetésének az a célja, hogy minél kevesebb nagyméretű kézipoggyászt vigyenek fel a fedélzetre és így nőjön a komfort érzet. Ugyancsak a változtatástól várják azt, hogy a késések is csökkenni fognak, hisz kevesebb idő fog elmenni a kézipoggyászok ki- bepakolásával.
Az új szabály október .4.-től lép érvénybe az október 24-e utánra foglalt repülőjegyek esetében.

A hír elsőre úgy tűnik, hogy a fapados Wizzair még több bőrt szeretne lehúzni rólunk, de Váradi József a Wizzair vezérigazgatója szerint, pont az ellenkezője történik. A Wizzair egy olyan új, innovatív megoldást vezet be a többi fapadossal szemben, ami egy olyan problémát old meg, amivel sokszor szembesülhettek a fapados utasai, hogy a nagyméretű kézipoggyászok miatt kevés volt a hely. Ezzel együtt szemben a többi fapadossal nem kell árat emelniük a növekvő üzemanyag árak miatt, sőt a repülőjegy árak még olcsóbbak is lesznek.

About author

Hozzászólás írása