Új európai fapados légitársaság jön

Egyenlőre még csak találgatások vannak az új európai fapados légitársaság nevéről, de az már biztos, a Lufthansa azt tervezi, hogy a jelenleg is többségi tulajdonában lévő Germanwings és Eurowings fapados légitársaságokat egy új fapados légitársaságban egyesíti.
Az új légitársaság várhatóan 2013 elején indítja el járatait, és a tervek szerint 2 év alatt, szeretnék elérni a 90-es flottaszámot.
A Lufthansa lépése, hogy kiszervezi a kevésbé nyereséges európai járatokat, logikus és érthető, hisz ezzel várhatóan csökkenti azok költségeit, ugyanakkor a fapadosokra jellemzően nagyobb töltöttséggel fogja tudni üzemeltetni ezeket.
Mivel a Lufthansa elsődleges piaca Európa, a válság és annak utóhatásai őket is arra kényszeríti, hogy racionalizálják kiadásaikat. Köztudott, hogy a válság hatására az emberek többsége azokat az igényeiket adták alább, amelyek nem létszükségesek, így a turizmus, a légiközlekedés pláne, nagyon megsínylik a válságot. Az új fapadossal a Lufthansa feltételezhetően azokból a régi utasaikból akar új utasokat csinálni, akik már nem tudják megadni azt a pénzt, amit egy hagyományos légitársaság elkér egy repülőjegyért.
A hírnek egyrészt örülünk, mert várhatóan további kedvelt úti célokra lehet majd eljutni olcsó repülőjegyekkel. Ugyanakkor a trend és amit ez kivált(hat) szomorú is, hisz a fapadosok nem csak olcsók, a szolgáltatásaik is gyengébbek, gyérebbek, és lassan Európába nehéz lesz hagyományos légitársasággal utazni.

About author

Hozzászólás írása