Ukrajna repülőjegy

Ukrajna repülőjegy

Ukrajna repülőjegy

Magyarországról Ukrajnába jelenleg a Wizz Air fapados légitársaság kínál közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyet, de átszállással többek között az Aeroflot, az Austrian Airlines, a Turkish Airlines, az Air Baltic, és a LOT légitársaságok is kínálnak olcsó Ukrajnába szóló repülőjegyeket.

Az Ukrajnába szóló repülőjegy kereséshez csak adja meg a fenti keresőbe a pontos ukrán várost, ahová utazni szeretne és az utazás időpontját, majd kattintson a Repülőjegy keresés gombra. A megadott keresési feltételeknek megfelelően megjelenő repülőjegy ajánlatok között még tovább fog tudni szűkíteni, vagy, ha talál megfelelőt, le is foglalhatja online.

 

Népszerű úti célok Ukrajnában

 

Kijev

Kijev repülőjegy

Mint szinte minden európai nagyváros, Kijev is számtalan érdekességet tartogat azok számára, akik városnézésre cserélik a vízparti nyaralást. Az ukrán főváros lakossága hivatalosan 2,6 millió fő, de becslések szerint a nem nyilvá...

Bővebben »

Odessza

Odessza repülőjegy

Odesszát sokan a Fekete-tenger gyöngyszemének is nevezik, de van egy olyan látványossága, amit kevés turista ismer. Ez nem más, mint a valamikori mészkőbányák útvonalai. Miután a bányákat bezárták, a csempészek használták ezeket ...

Bővebben »

Ukrajna

A volt Szovjetunió állama, Ukrajna mai napig érzi a volt szovjet fennhatóságot. Sokan mondják, hogy ha ne tartozott volna a nagy szovjet blokkhoz, akkor jelen pillanatban egy nagyon fejlett ország lenne. Jelen pillanatban azonban nagyon érezhető a volt hatalom keze munkája.

Fővárosa Kijev, amit a történelem során dúltak fel a tatárok és a nácik. A város legszebb része az óváros, ott is a XI. században épült Szent Szófia Székesegyház. Ha itt járunk, mindenképp tekintsük meg. Belépve, a gyönyörű mozaikok és freskók ejtenek ámulatba. Kijevben van néhány érdekes múzeum is, amit kár kihagyni. Az egyik ilyen a Csernobil múzeum. A múzeum mindig emlékeztetni fogja az ide betérőt a súlyos katasztrófára.

Az ukrán városok közül érdemes még ellátogatni Odesszába, aminek Operaháza igen híres, de többen ismerik a Régészeti Múzeumot és a Tengerészeti Múzeumot is. De leginkább mint tengeri üdülőhely ismeretes, pont, mint Jalta. Jalta a legfontosabb városa a Krím félszigetnek. Itt található a Csehov Múzeum is. Aki szereti az orosz drámaírót, annak ez szinte kötelező program.

Az ukrán konyháról is érdemes néhány szót ejteni. A legismertebb ukrán étel a borscs, ami egy zöldség- és répaleves tejszínnel. Érdemes megkóstolni, mert teljesen eltér a mi ízlésvilágunktól.

Ukrajnának, bár jelenleg kissé visszamaradott országnak tekintik, ha sikerül csatlakoznia az Európai Unióhoz, akkor valószínűsíthető, hogy rohamos fejlődés indulhat be az egész országban.