Odessza repülőjegy

Odessza repülőjegy

Odessza repülőjegy

Ha a Odesszába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Odessza repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Odesszába egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Odessza repülőjegyet lehet foglalni az Aeroflot, az Austrian Airlines, a LOT és a Turkish Airlines járataira.

 

Odessza

Odesszát sokan a Fekete-tenger gyöngyszemének is nevezik, de van egy olyan látványossága, amit kevés turista ismer. Ez nem más, mint a valamikori mészkőbányák útvonalai. Miután a bányákat bezárták, a csempészek használták ezeket raktáraknak, valamint különböző összekötő útvonalaknak. Jelenleg bár a régi útvonalak látogatása nem tiltott, azért érdemes nagyon vigyázni, hisz sok helyen nincsenek kiépítve az útvonalak, és teljesen feltérképezve sincsenek.

A városban érdemes néhány múzeumot is meglátogatni, hisz az irodalmi, a várostörténeti, a régészeti múzeumok mind feledhetetlen élményekkel várnak bennünket. Néhány régi gazdag család egykori palotája is nyitva áll, jelenleg is látogathatóak. Ezek között találhatjuk a Tolsztojok, Potockiak, valamint a Voroncovok pompás, fényűző egykori hajlékait. Sok esetben próbálták korhűen berendezni ezeket a palotákat, épp ezért nem meglepő a hatalmas díszítés. Ezeken a palotákon lehet látni, hogyan is éltek egykor a gazdagok.

A Patyomkin lépcső talán Odessza legismertebb látványossága, nem érdemes kihagyni. Gyönyörű és sok esetben meglepő képeket lehet itt készíteni.

A Deribaszovszkaja utca tulajdonképpen Odessza sétáló- és bevásároló utcája. Teljesen macskakő borítja, így nem csak drága luxuséttermek és kávézók nyújtanak élményt, hanem maga a sétálás is. Az utcákra kihelyezett teraszokon nyáron rengeteg ember élvezi az életet, a napsütést. Ha itt járunk, mi se hagyjuk ki, ha másért nem, magáért a látványért is megéri.