Kijev repülőjegy

Kijev repülőjegy

Kijev repülőjegy

Ha a Kijevba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Kijev repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Kijev repülőjegyet jelenleg csak a Wizz Air fapados légitársaság kínál, de átszállással az Aeroflot, az Air Baltic, és a LOT légitársaságok kínálnak még olcsó repülőjegyet Kijevbe Budapestről.

 

Kijev

Mint szinte minden európai nagyváros, Kijev is számtalan érdekességet tartogat azok számára, akik városnézésre cserélik a vízparti nyaralást. Az ukrán főváros lakossága hivatalosan 2,6 millió fő, de becslések szerint a nem nyilvántartott lakosokkal együtt a hárommillió főt is meghaladhatja, így igazán pezsgő és népes nagyvárosban találhatjuk magunkat, ha ide látogatunk.

Kijevet az utazási irodák kevésbé reklámozzák, de ne essünk abba a hibába, hogy azt hisszük, ezért nem is érdemes ide eljönni. A városban számos csodás látványosság várja az ide érkezőket, ilyen például az Aranykapu, ami már a XI. század óta foglalja el helyét a városban, ez volt a város főbejárata. Már kívülről is csodálatosan mutat a Mária-palota, ami a XVIII. századi barokk építészet műremeke.

Különleges nevezetesség a Kijevi Barlangkolostor, mely három nagyobb egységből áll és két dombon foglal helyet. A kolostort 1051-ben alapították, de már előtte is laktak szerzetesek a barlangban. A Szent Mihály-székesegyház, melynek már a külseje is lenyűgöző, szintén a XI. században épült, a szláv építészet jegyeibe nyerhetünk betekintést, ha meglátogatjuk. A székesegyház keleti fele a Dnyeper folyó miatt leomlott, de az 1700-as években újjáépítették, ekkor került rá számos díszítőelem.

Kijev repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Kijevnek két repülőtere van. A nagyobb utasforgalommal bíró Boriszpol Nemzetkozi Repülőtér (KBP) 35 km-re keletre fekszik a belvárostól, a kisebbik utasforgalmú a Kijev Nemzetközi Repülőtér (IEV), ami 9,3 km-re délre fekszik Kijev belvárosától. Ez utóbbi repülőtér azért fontosabb számunkra, mert ide érkeznek a közvetlen Budapest – Kijev Wizz Air repülőjáratok. Mivel a reptér közel van a városhoz, a bejutás is egyszerűbb tömegközlekedéssel.