Auckland repülőjegy

Auckland repülőjegy

Auckland repülőjegy

Ha a Aucklandbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Auckland repülőjegy árak oldalunkat.

Mivel Auckland nagyon messze van Magyarországtól (a Budapest Auckland távolság 17 712 Km), természetesen közvetlen járatok nincsenek. Ilyen nagy hatótávolságú utasszállító gép nem nagyon van, de ez még megoldható lenne egy beiktatott leszállással. Sajnos legalább 2 szer át kell szállni, ahhoz, hogy Budapestről Aucklandba jusson az ember. A legolcsóbb Budapest Auckland repülőjegyet a Lufthansa, az Air New Zealand, a British Airways, a Singapore Airlines, a Qatar Airways és a Quantas Airways kínálja.

 

Mikor érdemes Auckland repülőjegyet foglalni

Aucklandben a csúcsszezon nyáron, azaz december, január, februárban van. Ilyenkor van az új-zélandi nyári szünet is, így sok a külföldi és belföldi turista. Ebben az időszakban picit nehezebb olcsó szállást és repülőjegyet találni Aucklandbe.

Mivel ég novemberben, illetve március, áprilisban is jó idő van, viszont ilyenkor sokkal kevesebb a turista, talán ez a legideálisabb időpont, hogy repülőjegyet foglaljon Aucklandbe. Ha ebben az időszakban utazik Új-Zélandra arra azért készüljön fel, hogy ilyenkor már picivel több a csapadék.

Auckland

Új-Zéland legnagyobb városa élhetőség és a lakosok életminősége tekintetében az élvonalban található, ezért aztán az ide tévedő turista sem járhat rosszabbul; Auckland igazi kikapcsolódást jelent bárki számára. Látványos tengerpartjának kedvező körülményei miatt a vitorláshajózás szerelmeseinek egyik kedvelt helyszíne.

Városképének legmeghatározóbb eleme a 328 méteres Sky Tower. Ugyan alapvetően távközlési célokat szolgál, a turisták kedvéért található benne kilátó, kávézó és étterem is, a torony éjszakai kivilágítása pedig mindig más színben pompázik. Az Auckland Harbour Bridge a város másik meghatározó építménye, aszimmetrikus kialakítása miatt elég egyedinek számít. Aucklanden közlekedik egy piros busz, melyet érdemes elcsípni, ugyanis ingyen visz körbe a városon, elhaladva néhány nevezetesség mellett.

A csendes kikapcsolódásra vágyók számára pompás hely a város centrumában található vulkáni kráterben kialakított Auckland Domain. A park területén található az Auckland Múzeum, értékes gyűjteményével. Szép kilátást ígér a várostól alig 5 kilométerre fekvő Mount Eden kialudt vulkáni krátere. S ha még nem untuk meg a vulkáni természeti képződményeket, látogassunk el a One Tree Hill-hez is. Ha pedig kalandos látnivalóra vágyunk, legjobb, ha befizet egy útra a Rainforest Express-re. A vonat egy erdős útvonalon keresztülmegy 9 hídon és 10 alagúton, úgyhogy az élmény mindenképpen felejthetetlen.

Auckland egy igazi vízfüggő város. Itt a legnagyobb az egy főre eső privát hajók, vitorlások száma, nagyon komoly vizi élete van a városnak.

Auckland a Waitemata-öböl partjainál fekszik, az öböl neve maoriul annyit tesz „a pezsgő vizek tengere”. Az öböl tényleg pezsgő, napközben a vizi sport szerelmesei és a hajók teszik nyüzsgővé, még este a különböző bárok, klubok és éttermek.

Auckland repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Auckland repülőtere az Auckland Nemzetközi Repülőtér (AKL) 22 km-re fekszik a belvárostól déli irányban.

Ha tömegközlekedéssel szeretne eljutni Auckland belvárosába az Airbus Express busszal teheti ezt meg a legkönnyebben. EZ a busz a repülőtérről Auckland belvárosába visz, ~ 15 percenként indul éjjel-nappal és 20-30 perc alatt ér be a belvárosba. Egy jegy ára 16$-tól indul.

Menetrendszerinti busszal eljuthat még Manukau-ba, Botany-ba, Pakuranga-ba és Northshore-be. Ha tovább repül az országon belül, a nemzetközi és belföldi terminálok között ingyenes buszok közlekednek.

Az Auckland repülőjegy egyrészt nem olcsó, másrészt nagyon hosszú az út (átszállásokkal másfél nap), így nem csoda, ha kényelmesebb transzportot szeretne a tömegközlekedésnél. Ha taxival szeretne bejutni a városba, az érkezési oldal 8-as kapujánál sorakoznak. A bejutás 60-80$-ba (Új-Zélandi dollár) kerül. Kisbuszokkal is bejuthat, ennek ára 33$ az első embernek, és ha ugyanoda megy a többi ember is, akkor a további utasoknak 8-8$-t kell fizetniük.

Auckland időjárása, éghajlata

Mivel Aucklandnek óceáni a klímája, az időjárásban nincsennek nagy szélsőségek, igaz többet esik az eső.

Mivel Auckland a déli féltekén fejszik, a nyár december, január, február hónapokban van. Ezekben a hónapokban az átlagos maximumhőmérséklet 23 fok körül van, ami picit alacsonyabb a miénknél. Aucklandben ezek a hónapok a legszárazabbak is, de még ez is jóval több csapadékot jelent, mint nálunk.

A tél enyhének és csapadékosnak mondható. A téli hónapokban (június, július, augusztus) a minimum hőmérséklet átlaga is 10 fokkörül van a maximum átlaga pedig 15 fok. Júniusban és júliusban esik a legtöbb eső, nagyjából háromszor annyi eső esik egy hónap alatt, mint nálunk a legcsapadékosabb júniusban.

Mit érdemes Aucklandben megnézni

Ha meg szeretné tekinteni Auckland látnivalóit, gyalogosan, tömegközlekedéssel és kompokkal is megteheti. Pár belvárosi busz ingyen viszi a turistákat a nagyobb attrakciókhoz. Kerékpárt vagy robogót is lehet bérelni a látnivalók körbejárásához.

Ha Aucklandben jár ne hagyja ki a hajókázást a Waitemata-öböl, ahonnan csodás látvány nyílik a városra.

Aucklandnek híres a Planetáriuma és a csillagvizsgálója, megér egy pár órát, hogy elidőzzön itt is.

Érdemes elmenni a Viktoria Park Market-be is, ahol számos kézműves és iparos butik mellett számos étterem, és szórakozási lehetőség várja a turistákat.

A város fölé emelkedő Sky Towe-ből is gyönyörű kilátás nyílik a városra és az öbölre is, ráadásul egy kellemes (igaz nem túl olcsó) vacsorát is el lehet itt fogyasztani. A torony folyamatosan körbeforog, így az asztalnál ülve is körbe lehet nézni.

Érdemes elmenni a maori emlékeket és kultúrát bemutató Auckland múzeumba, csakúgy, mint az Új-Zélandi Tengerészeti Múzeumba.

Ha kultúrára vágyik érdemes elmenni az Auckland Art Gallery-be, de az Auckland War Memorial Múzeum is sok érdekességet rejt.

Új-Zéland a csodás természetéről híres, mindenképp menjen el a Auckland Domain parkba, ami a város legidősebb parkja. Tavasszal gyönyörű itt a cseresznyefák virágzása. Az Eden Garden is csodálatosan szép növényekkel, virágokkal büszkélkedik, és gyönyörű látványt nyújt.

A tengeri élővilágot a Kelly Tarlton's SEA LIFE Aquarium mutatja be igen szemléletesen, egy egész napot el lehet itt időzni.

Mivel az út hosszú Új-Zélandra, és nem is olcsó, mindenképpen szánjon időt a városnézésre, ha Auckland repülőjegyet foglalt.

Auckland adatok

Alapadatok

  • Lakosság 1 313 200 Fő
  • Területe 637 km2
  • Időzóna GMT+12
  • Ország Új-Zéland
  • Pénznem NZD ($)

Auckland repülőterei