Tunisz repülőjegy

Tunisz repülőjegy

Tunisz repülőjegy

Ha a Tuniszba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Tunisz repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Tuniszba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Tunisz repülőjegyet lehet foglalni az Alitalia, az Air France, a Lufthansa, a Germanwings a Turkish Airlines és a KLM járataira.

 

Tunisz

Tunézia fővárosa, egyben gazdasági és kereskedelmi központja Tunisz. Meglehetősen nagy a kulturális és az építészeti kavalkád, de talán pont ezért annyira kedvelt város.

A város középpontjában található a Medina, ami tulajdonképpen egy különálló városrész, ahol rengetegen laknak. Található itt piac is, és a kereskedők is itt próbálnak meg eladni szinte mindent. Érdemes erre sétálni, hisz például a fűszerek szín- és illatvilága sehol másutt nem annyira változatos, mint itt. Alkudozni szinte kötelező, sőt vannak olyan árusok, hogy ha nem próbálnak meg nála alkudni, akkor megsértődnek. Medinához közel található a parfümkészítők utcája, a jellegzetes illat segít rátalálni erre a csodás helyre.

A múzeumok közül érdemes meglátogatni a Bardo múzeumot, melyet a 13. században építettek palotának, de jelenleg a Római Birodalom legnagyobb és legszebb gyűjteménye található itt. Ha a múzeum gyűjteményétől el is tekintünk, a pompás belső tér, a gazdagon díszített falak is mind szemet gyönyörködtető remekművek.

Tuniszról jó tudni, hogy a borravalót teljes mértékben elvárják, és ezzel nem a megelégedettségünket fejezzük ki, hanem azt, hogy jó helyet kapjunk egy étteremben, vagy épp jobb legyen a kilátásunk a hotelszobában.

Kiváló a tömegközlekedés, ezért nem érdemes autót bérelni – nem mellékesen nagyon drága az autóbérlés. Inkább fogadjunk meg egy taxit, vagy használjuk a tömegközlekedést, ami nemcsak olcsó, de teljesen megbízható is.