Tunézia repülőjegy

Tunézia repülőjegy

Tunézia repülőjegy

Magyarországról Tunéziába jelenleg egyik légitársaság sem kínál közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyet, de átszállással az Alitalia, az Air France, a Lufthansa, a Germanwings a Turkish Airlines és a KLM légitársaságok kínálnak olcsó Tunézia repülőjegyeket

A Tunéziába szóló repülőjegy kereséshez csak adja meg a fenti keresőbe a pontos tunéziai várost, ahová utazni szeretne és az utazás időpontját, majd kattintson a Repülőjegy keresés gombra. A megadott keresési feltételeknek megfelelően megjelenő repülőjegy ajánlatok között még tovább fog tudni szűkíteni, vagy, ha talál megfelelőt, le is foglalhatja online.

 

Népszerű úti célok Tunéziában

 

Tunisz

Tunisz repülőjegy

Tunézia fővárosa, egyben gazdasági és kereskedelmi központja Tunisz. Meglehetősen nagy a kulturális és az építészeti kavalkád, de talán pont ezért annyira kedvelt város. A város középpontjában található a Medina, ami tulajdo...

Bővebben »

Tunézia

Tunézia az egyik legkedveltebb Észak-Afrikai célpont a magyar turisták körében, ami nem csoda, hiszen egyaránt nyújt kellemes pihenést a tengerparton nyaralni vágyok körében, de azoknak is akit a kultúra, történelem érdekel.

Bár a repülőút Tunéziába alig több, mint két óra Budapestről, mind hangulatában, mind éghajlatában egy teljesen más világ vár minket, amikor kilépünk a repülőgépből.

Tunézia területe 2 részre tagolódik, az ország egyik fele, a tengerparti vidék amely mediterrán klímával rendelkezi, a másik fele a Szahara, ami sivatagi klímával bír.

Tunézia történelme rendkívül gazdag, már az ókorban is lakták. A legendák szerint időszámításunk előtt 8. században alapította Karthágót Didó Királynő, mely pár száz év alatt a térség meghatározó kereskedelmi és politikai központtá vált. A 3. pun háborút követően a Római Birodalom részévé vált.

A középkorban arab muszlimok hódították meg az országot és ők is vezették, majd őket egy rövid ideig a spanyolok, később a törökök követték.

1881-ben került Tunézia francia fennhatóság alá, később a 2. világháborúban is fontos hadszíntér volt, itt győzték le a szövetségesek Rommel csapatait. 1956-ban kapta vissza Tunézia a függetlenségét.

A 70-es években ismerte fel Tunézia a turizmusban rejlő potenciált, elindultak a fejlesztések és rövidesen az egyik legkeresettebb afrikai utazási célponttá vált.