Törökország repülőjegy

Törökország repülőjegy

Törökország repülőjegy

Magyarországról Törökországba jelenleg a Wizz Air fapados és a Turkish Airlines hagyományos légitársaság kínál közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyet, de átszállással többek között az Austrian Airlines, a Lufthansa, az Alitalia és a Tarom légitársaságok is kínálnak olcsó Törökországba szóló repülőjegyeket.

A Törökországba szóló repülőjegy kereséshez csak adja meg a fenti keresőbe a pontos török várost, ahová utazni szeretne és az utazás időpontját, majd kattintson a Repülőjegy keresés gombra. A megadott keresési feltételeknek megfelelően megjelenő repülőjegy ajánlatok között még tovább fog tudni szűkíteni, vagy, ha talál megfelelőt, le is foglalhatja online.

 

Népszerű úti célok Törökországban

 

Ankara

Ankara repülőjegy

Isztambul után Törökország második legnagyobb városa. 1923 óta fővárosa is. Jellegzetes török város, gyönyörű tájakkal, régi épületekkel, éttermekkel. Ha bepillantást szeretnénk nyerni a török kultúrába, és meg szeretnénk ...

Bővebben »

Antalya

Antalya repülőjegy

Antalya a Földközi-tenger egyik öblének partján, a Toros-hegység gyűrűjében fekszik, általában a török riviéra fővárosaként emlegetik. A város történelmi és kulturális hagyatéka rendkívül gazdag, története egészen a hel...

Bővebben »

Isztambul

Isztambul repülőjegy

Az 1923-ig Törökország fővárosaként ismert Isztambul Európa és Ázsia egyik legizgalmasabb városa, már csak azért is, mert területe két kontinenst is érint. Az európai és ázsiai oldalt összekötő Boszporusz-híd ma már a város je...

Bővebben »

Törökország

Ha Törökországot említjük, legtöbb embernek az Isztambuli nagy piac jut eszébe a kereskedőkkel, az íz- és illatorgiákkal, a színes kelmékkel és a véget nem érő alkudozással.

A legfontosabb látnivalók között kell megemlítenünk a Hagia Sophiát, mely jelen pillanatban múzeumként működik, de érdemes róla tudni, hogy 1000 éven át a világ legnagyobb zárt tere volt. Amit még mindenképp érdemes meglátogatni, az nem más, mint a Kék Mecset. Az épületet a mai napig mecsetként használják, ezért vannak olyan öltözködési szabályok, amelyeket be kell tartani annak, aki ide be akar lépni. Nevét a 20.000 kék csempéből kialakított mennyezetről kapta.

Ha egy igazi hangulatos, misztikus helyet keresünk a naplemente megtekintéséhez, akkor jó, ha feljutunk a 2134 méter magas Nemrut hegyre. Itt található a különböző istenek szobrainak fejrésze. Érdekes látványt nyújt, amikor naplementekor a szobrokat a nap megvilágítja, s narancsos, pirosas árnyalatba öltözteti. A turisták körében is kedvelt, de a környéken lakók is szeretnek ide járni.

Az üdülőhelyek közül meg kell említenünk Bodrum városát, ami közkedveltségét a homokos strandnak, a kék tengernek, valamint a hihetetlen panorámájának köszönheti. A bodrumi kastélyból a kikötőre lehet látni. Furcsa érzés foghatja el az innen kitekintőt, hisz a kastély szerénysége nagyon ellentétes a kikötőben levő sokszor több millió dolláros hajókkal, jachtokkal.