Isztambul repülőjegy

Isztambul repülőjegy

Isztambul repülőjegy

Ha a Isztambulba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Isztambul repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyeket csak a Türkish Airlines és a Wizz Air kínál (korábban a Malév is kínált), de népszerű és keresett Isztambul repülőjegyeket az Austrian Airlines, Lufthansa, Alitalia, Tarom légitársaságok is kínálnak.

 

Mikor érdemes Isztambul repülőjegyet foglalni

Isztambult a legtöbb turista áprilistól október végi keresi fel így ebben az időszakban drágábbak a szállások és egy picit a repülőjegy is, valamint nagyobb tömeg, sorok vannak a látnivalóknál.

A téli hónapok nem túl barátságosak, sokszor van mínusz és elég csapadékosak ezek a hónapok, így sokszor fordul elő havazás.

A leginkább ideális időszak, amikor nem drága a szállás és repülőjegy, és az időjárás is kedvez az április-május, október-november.

Isztambul

Az 1923-ig Törökország fővárosaként ismert Isztambul Európa és Ázsia egyik legizgalmasabb városa, már csak azért is, mert területe két kontinenst is érint. Az európai és ázsiai oldalt összekötő Boszporusz-híd ma már a város jelképének is számít.

Isztambul izgalmasságát már az is sejteti, hogy bár területének java Ázsiában található, mégis európai városként tartják számon, ami talán nyugati jellegének is köszönhető. A kimagasló történelmi jelentőséggel bíró, Konstantinápoly néven is ismert város képét az elmúlt évszázadok nagymértékben átalakították, azonban a IV. század idején létrejött bizánci birodalmi központban még ma is jól tapintható a letűnt idők öröksége.

Isztambulban hihetetlen mennyiségű mecsetet, minaretet találhatunk, a városon egyértelműen látszik az iszlám építészet hatása. Nincs még egy olyan város, ahol a muzulmán életvitelt ennyire európai formába sikerült volna átültetni. Annak ellenére, hogy az arab országokban is tapasztalható jellegzetes rámenősséggel el-elvétve találkozhatunk, a főváros török lakossága barátságos, segítőkész, és kifejezetten kedvelik a magyarokat.

Isztambul igazi nyüzsgő nagyváros, építészeti műremekeinek felfedezéséhez, híres bazárjának bejárásához nem elegendő pár nap, olyan város ez, ahol akár több hetet is izgalmasan tölthetünk el.

Isztambul szállás

Isztambul szállás

Ha Isztambulba szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Isztambul szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Isztambul szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Isztambul szállás 1 979 Ft/fő/nap-tól »

Isztambul látnivalók

Isztambul látnivalók

Isztambul bővelkedik látnivalókban, így, ha ide foglalt repülőjegyet, feltétlenül szorítson időt a legfontosabb látnivalók megtekintésére. A városnézéshez a legjobb, ha gyalog indul és igénybe veszi a tömegközlekedést. Érdemes megvenni az Akbil elektronikus bérletet, amellyel igénybe veheti a helyi buszokat, villamost, metrót és kompot is kedvezményesen. A kompokról és a katamaránokról rendkívül szép kilátás nyílik a Boszporusz két partjára. A buszok sokszor zsúfoltak és lassúak a dugó miatt Isztambulban, de a metróval ez elkerülhető illetve a villamosokkal, amikről ráadásul a várost is meg lehet nézni.

Isztambul latnivalók bővebben »

Isztambul időjárás, éghajlat

Isztambul időjárás

Isztambul a mediterrán és a nedves szubtrópusi éghajlati öv határán fekszik, ennek köszönhetően a tél hűvös, de enyhébb és csapadékosabb, mint nálunk a nyár viszont forró, ugyanakkor eléggé párás, de kevesebb a csapadék, mint nálunk.

Ha szeretne bővebb információt kapni, hogy hogyan alakul Isztambul időjárása egész évben, vagy az aktuális isztambuli időjárást szeretné megtekinteni itt megteheti:

Isztambul időjárás bővebben »

Isztambul repülőtér

Isztambul repülőtér

Isztambulnak két nemzetközi repülőtere van.

A nagyobb forgalmat bonyolító Atatürk Repülőtér (IST) a belvárostól dél-nyugatra fekszik 18,4 km-re. Ide érkeznek Budapestről a közvetlen Türkish Airlines légitársaság repülőjáratai.

A kisebb utasforgalmat bonyolító Sabhia Gökcen Repülőtér (SAW) a belvárostól dél-keletre, mintegy 46,6 km-re fekszik. Ide leginkább a fapados, illetve kisebb légitársaságok repülőjáratai érkeznek. Ha a Wizz Air-nél foglalt közvetlen Budapest – Isztambul repülőjegyet, erre a repülőtérre fog megérkezni.

Isztambul repülőterek bővebben »

Isztambul adatok

Alapadatok

  • Lakosság 13 400 000 Fő
  • Területe 5 km2
  • Időzóna GMT+2
  • Ország Törökország
  • Pénznem Török líra (TRY)

Isztambul repülőterei