Antalya repülőjegy

Antalya repülőjegy

Antalya repülőjegy

Ha a Antalyaba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Antalya repülőjegy árak oldalunkat.

Antalyába nincs jelenleg közvetlen repülőjárat, de a Wizzair megkapta az ide szóló repülési jogokat így várhatóan hamarosan foglalható lesz közvetlen Budapest Antalya repülőjegy.

Mivel Antalya tipikusan nyaralóváros, a nyári menetrendben jóval több légitársaság kínál ide menetrendszerinti repülőjegyeket, illetve nyáron több charter járat is indul ide.

Jelenleg közvetett, átszállásos repülőjegyet Antalyába a Lufthansa, a Turkish Airlines, az Aeroflot légitársaságok kínálnak Budapestről.

 

Mikor érdemes Antalya repülőjegyet foglalni

Antalyán a főszezon június, július augusztusban van ilyenkor drágább a szállás, de mivel több légitársaság indít ide járatot, mint télen a repülőjegy Antalyába nyáron sem sokkal drágább, mint más időszakban. Ebben az időszakban picit zsúfoltabb a város, elég sok a turista.

Ha valamivel csendesebb időszakra vágyik, de még élvezni szeretné a nyarat, vagy májusban, de leginkább szeptemberben utazzon Antalyába. Ebben az időszakban olyan meleg van mint nálunk, kevés a csapadék és a tenger is meleg (szeptemberben ez utóbbi picit kellemesebb, mint májusban).

Akár még októberben is élvezni lehet a nyarat, hiszen a tenger 22-24 fokos a hőmérséklet i még olyan, mint nálunk nyáron, azonban októberben már gyakrabban esik az eső Antalyán.

Ebben az időszakban olcsóbb a szállás és a repülőjegy is Antalyába, hiszen még a nyári menetrend szerint indulnak a repülőjáratok, de már sokkal kevesebb a turista.

Antalya

Antalya a Földközi-tenger egyik öblének partján, a Toros-hegység gyűrűjében fekszik, általában a török riviéra fővárosaként emlegetik.

A város történelmi és kulturális hagyatéka rendkívül gazdag, története egészen a hellenisztikus időkig nyúlik vissza. Központjában, Kaleici városrészben sok görög és török építészeti különlegesség található, az ide látogató turistáknak ez a legkedveltebb célpontja. Emellett római, bizánci és szeldzsuk építészeti emlékek is nagy számban találhatóak itt.

A városban számos látnivaló található, köztük az Ulu Cami (Nagymecset), más néven a Yivli Minaret, mely a város jelképe is. Legrégebbi részei közel nyolcszáz évesek. Napjainkban ez ad otthont az Antalyai Néprajzi Múzeumnak, ahol igen gazdag gyűjtemény tekinthető meg. Kedvelt látványosságok még az óváros régi kikötője, a Hadrianus-kapu és a Düden-vízesés.

A külföldiek gyönyörű épületei és több mint két évezredes történelme mellett azért szeretik, mert mediterrán éghajlata ideális körülményeket biztosít a kikapcsolódáshoz, a pihenéshez. Az év 300 napján süt a nap, így tökéletes helyszín a vakációra. A környező üdülővárosok kiváló lehetőséget biztosítanak a tengerparti nyaralásra, a híres kristálytiszta víz és a kellemesen meleg éghajlat élvezésére.

Antalya repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Antalyának egy repülőtere van az Antalya Nemzetközi Repülőtér (AYT), ami 13-re keletre fekszik a belvárostól.

Ha nem szervezett utazásban vesz részt, hanem saját maga foglalta a repülőjegyet Antalyába, és transzfert lehetőséget kere, több lehetősége is van.

Ha a tömegközlekedést veszi igénybe, a 600 busszal juthat be Antalya belvárosába. A 600-as busz fél óránként jár a repülőtér és Otogar között.

Ha nem Antalyába, hanem a környező településekre szeretne eljutni a 600 busz végállomásáról indulnak a nemzetközi buszjáratok.

A repülőtéren kisbuszok is rendelkezésre állnak, amelyeket különböző társaságok üzemeltetnek, ezeket a repülőtéren tudja lefoglalni.

Antalya időjárása, éghajlata

Antalya időjárása mediterrán, a nyár forró és száraz, míg a tél enyhe és csapadékos. Június, július, augusztus hónapokban a maximum hőmérséklet átlaga 30 fok felett van (Magyarországon 26 fok), és nagyon ritka a csapadék. Májusban és szeptemberben is még olyan meleg van, mint nálunk augusztusban, a maximum hőmérséklet átlaga 26 fok. Bár áprilisban és októberben a maximum hőmérséklet átlaga már csak 21 fok, még előfordulhat akár 30 fokos hőség is, igaz ilyenkor már számíthatunk egy egy esős napra is.

A tél sem hideg Antalyán, a maximum hőmérséklet átlaga még a leghidegebb hónapban, januárban is 15 fok, de akár 20 fok fölötti hőmérséklet is van, ráadásul a minimumhőmérséklet átlaga is relatív magas, 6-7 fok, de ilyenkor elég sok eső esik.

Mit érdemes Antalyaban megnézni

Antalyának nem csak a természete gyönyörű, számos történelmi hely, épület található itt, így a nyaralás alatt, a pihenés mellett több városnézős programot is érdemes beiktatni. Mivel Antalya és környéke számos nemzetnek adott otthon, több birodalom fontos területe volt ez (Római, Bizánci, Görög), a történelmi emlékeket több múzeumban is meg lehet tekinteni.

Antalya adatok

Alapadatok

  • Lakosság 775 157 Fő
  • Területe 1 417 km2
  • Időzóna GMT+2
  • Ország Törökország
  • Pénznem Török líra (TRY)

Antalya repülőterei