Ankara repülőjegy

Ankara repülőjegy

Ankara repülőjegy

Ha a Ankarába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Ankara repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Ankarába egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Ankara repülőjegyet lehet foglalni a Turkish Airlines és a Lufthansa járataira.

 

Ankara

Isztambul után Törökország második legnagyobb városa. 1923 óta fővárosa is. Jellegzetes török város, gyönyörű tájakkal, régi épületekkel, éttermekkel. Ha bepillantást szeretnénk nyerni a török kultúrába, és meg szeretnénk ismerni a török népet, mindenképp ennél a városnál kezdjük ismereteink gyarapítását. A város területén oszmán birodalombeli, bizánci és római kori lelőhelyeket találhatunk.

Ankarában látnivalókban nincs hiány. Építészetére a modern és klasszikus stílus keveredése a jellemző. Régebbi épületei tipikusan római és oszmán török stílusban épültek, óvárosának utcácskái szűkek. Modernebb épületei nagy részét még Atatürk, a török köztársaság alapítója építette külföldi építészekkel. A bizánci fellegvár, Atatürk Mauzóleuma, a Hisar vagy az Anatóliai Civilizáció Múzeuma mind felejthetetlen élményt nyújtanak.

Egyik leghíresebb mecsete a négy csodálatos minaretet magába foglaló Kocatape mecset, mely klasszikus oszmán stílusban épült, és óriási méretei miatt egész Ankara területéről jól látható. Augustus császár temploma és az ankarai vár még az időszámításunk előtti török építészeti stílust őrzik. Aki a modern építészetet preferálja, annak sem fog csalódást okozni a város.

Ha arra járunk, sétáljunk el a város gyönyörű parkjaiba is. Legnagyobb parkja a Kéktó park, ahol nem csak piknikezni és pihenni lehet, hanem lovaglópálya és sportpálya is a látogatók rendelkezésére áll.