Bangkok repülőjegy

Bangkok repülőjegy

Bangkok repülőjegy

Ha a Bangkokba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bangkok repülőjegy árak oldalunkat.

A legnépszerűbb és legolcsóbb Bangkokba szóló repülőjegyeket a KLM, Austrian Airlines, SWISS, Lufthansa, Air France, British Airways, Quantas Airways és a Türkish Airlines légitársaságok kínálják.

 

Mikor érdemes Bangkok repülőjegyet foglalni

Mivel Bangkoknak trópusi klímája van, érdemes novembertől márciusig repülőjegyet foglalni Bangkokba, mivel ilyenkor az átlaghőmérséklet 25 fok körül van és a páratartalom is elviselhetőbb. Ugyanakkor, mivel ez számít a főszezonnak, ilyenkor várhatóan magasabbak a hotel és a repülőjegy árak Bangkokban.
Ha olcsóbban szeretne Bangkokba utazni érdemes a márciustól novemberig tartó időszakba oda repülni, ilyenkor alacsonyabbak az árak, igaz a klíma, nekünk európai embereknek nehezebben viselhető el. A legkevésbé zsúfolt hónapok május, június, szeptember.

Bangkok

A világ egyik legnyüzsgőbb és legizgalmasabb városa Bangkok. A thai főváros méretét és népsűrűségét tekintve is vetekszik a nyugati nagyvárosokkal, hiszen területén mintegy 6 millió ember él. A hihetetlenül színes éjszakai élettel büszkélkedő város lakosainak legjelentősebb része 30 éven aluli fiatal, ezáltal a város életvitele is a modern kor legújabb irányzatait mutatja, összeolvasztva a thai hagyományok tiszteletével. Részben az általános alacsony átlagéletkornak, részben a melegebb vidékekre jellemző életvitelnek köszönhetően a fővárosi lakosok a zsúfoltság ellenére türelmesek és barátságosak.

A bangkoki éjszakák világhírnek örvendenek, megszámlálhatatlan éjszakai bár, szórakozóhely és különféle extrém kikapcsolódási lehetőségek színhelye a főváros. Bangkokban bármi megszerezhető, és szinte bármilyen kívánság teljesíthető, ráadásul a nyugati pénztárcákhoz mérten nem is drága hely.

Egyik legfantasztikusabb sajátossága, hogy a város sodró forgataga pillanatokon belül hátrahagyható és kizárható, amennyiben némi pihenésre vágyunk. Bangkok hemzseg az olyan templomoktól, melyeket a béke szigeteként magas és vastag falak vesznek körül, kizárják a zajt, olyan mintha ideiglenesen elmenekülnénk a világtól. A thai főváros a látnivalók és a nem mindennapi élmények kifogyhatatlan tárháza.

Bangkok repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Bangkoknak két repülőtere van, a Bangkok Nemzetközil Suvarnabhumi Repülőtér (BKK) és a Don Muang Repülőtér (DMK)

Bangkok új repülőtere a Suvarnabhumi Repülőtér (BKK) 2006-ban nyitott, és a belvárostól dél-keletre fekszik, mintegy 27 Km távolságban. A városba való bejutás tömegközlekedéssel és taxival is lehetséges.
Taxi: A hivatalos taxik fix áron viszik az utasokat a városba, így nem kell félni, hogy túl drága lesz, előre kehet vele kalkulálni. A hivatalos taxik az érkezési oldalon állnak. A belvárosba átlagosan 250-400 thai baht ért visznek el, ami nagyjából 1 900 – 3 000 Ft-nak felel meg.
Vonat: A vonatok a terminál alól indulnak 20-60 percenként a városba. Két vonat küzül lehet vállasztani, a SA City a sok megálló miatt nagyjából fél óra alatt van bent a belvárosba, és a jegy mindössze 15-45 baht (110- 330 Ft), attól függően, hogy hol száll le. Van egy expressz járat is a belvárosba (SA express), aminek a menetideje 15 perc, 90 baht-ba kerül (~700 Ft), és csak a belvárosban áll meg.
Buszok: a reptérről, mind a tömegközlekedésben részvevő buszokkal, mind magánbuszokkal be lehet jutni a városba. Ezek díja 30-50 baht között vannak attól függően, hogy hova szeretne utazni. A reptérről több mint 10 buszjárat indul a Bangkok belvárosába, de távolabbra is el lehet jutni busszal (Pattaya, Talad Rong Kluea, NongKhai)

Bangkok második reptere a Don Muang Repülőtér (DMK) a belvárostól északra mintegy 23 Km-re fekszik. A repülőteret 2006-ban ideiglenesen bezárták, amikor megnyitott Bangkok új reptere a Suvarnabhumi Repülőtér, de 2007 márciusában újra megnyitották.

Mivel a Don Muang Repülőtér csak belföldi járatokat indít csak azért említjük meg, mert aki Thaiföldön belül szeretne repülni elképzelhető, hogy ezt a repülőteret is igénybe fogja venni.

A legegyszerűbben taxival lehet ki és beutazni a reptérre, de vonattal is meg lehet tenni. A két repülőtér között a 554-es és az 55-ös buszjárat közlekedik, de vannak mini buszok is. Taxival nagyjából 300 baht összegért mehetünk el az egyik repülőtérről a másikra.

A vonatállomás a repülőtér mellett van, és 30-60 percenként közlekednek vonatok a belváros felé.

Bangkok időjárása, éghajlata

Bankoknakg trópusi klímája van, a nappali átlaghőmérséklet 24-33 fok között mozog. Emellett a páratartalom is nagyon magas, így elég nehezen viselhető el a meleg. A legmelegebb hónapok a március, április, május, június, a legtöbb eső pedig szeptember októberben esik, de májustól októberig szinte minden nap esik valamennyit az eső. Ahogy írtuk korábban az európaiak számára e leginkább novembertől márciusig viselhető el Bangkok időjárása

Bangkok aktuális időjárása

Mit érdemes Bangkokban megnézni

Ha Bangkokba foglalt repülőjegyet érdemes körbenézni a városban, még ha csak átutazóban van. érdemes úgy időzíteni az átszállást a repülőjegy vásárlásánál, hogy maradjon 1-2 nap Bangkokra is. Ezt csak azért jegyezzük meg mert a Thaiföldre érkező turisták többsége valamilyen tengerparti üdülőhelyre megy tovább Bangkokból, pedig itt is érdemes időzni egy kicsit.

Bangkok nagy város, érdemes előre megtervezni, hogy hová és mivel megy el az ember. javasoljuk, hogy a Skytrain-t vegye igénybe, ami részben emelt sínpályán, közlekedik, így amellett, hogy gyors közlekedési eszköz a kilátás is jó ezekről. Ahová nem jut el a skytrain Bangkokban ott érdemes taxizni (elég olcsó) vagy tuk-tuk-kal utazni. (a tuk-tuk egy félig nyitott 3 kerekű motor, amibe hátra 2 utas elfér. A közlekedéshez ajánljuk még a Chao Praya folyón közlekedő vizi taxikat is, hisz ez maga egy látványosság. Az autóbérlést Bangkokban nem nagyon javasoljuk, mivel a sofőrök elég agresszíven vezetnek.

Ha Bangkokba jár, javasoljuk, hogy a következő látnivalókat mindenképpen keresse fel: Nemzeti Múzeum,Királyi Flottamúzeum, Joe Louis bábszínház, Jim Thompson ház, Demokrácia szobor, Dusit Állatkert, Grand Palace (királyi palota), Vimanmek Palota, Hajnal Templom (WAT ARUN), A fekvő Buddha Temploma (AT Pho), Márvány templom (Wat Benchamabophit), Ősi Város (Muang Boran)

Bangkok adatok

Alapadatok

  • Lakosság 12 000 000 Fő
  • Területe 1 570 km2
  • Időzóna HMT+7
  • Ország Thaiföld
  • Pénznem Thai Baht (฿)

Bangkok repülőterei