Tanzánia repülőjegy

Tanzánia repülőjegy

Tanzánia repülőjegy

Mivel Tanzánia a Magyarországtól távolabb eső országok közé esik, közvetlen repülőjáratok nem indulnak ide, csak átszállással lehet eljutni a tanzániai úti célokra. Annak ellenére, hogy távoli ország, a fővárosa 6 300 Km-re fekszik Budapesttől, a repülőjegyek ára nem olyan magasak, a legolcsóbb repülőjegyek 160 000 Ft-tól indulnak.

Tanzániába a legolcsóbb átszállásos repülőjegyeket a KLM, az Air France, a Turkish Airlines kínálja európai átszállással, de az Emirates is kínál olcsó repülőjegyeket Tanzániába dubai átszállással, vagy a Quatar Airways dohai csatlakozással.

 

Népszerű úti célok Tanzániában

 

Zanzibár

Zanzibár repülőjegy

Zanzibár egy szigetcsoport, mely 2 szigetből áll (Unguja és Pemba). Afrika dél-keleti partjaitól 35 kilométerre fekszik az Indiai-óceánban. Fővárosa az Unguja szigeten fekvő Zanzibár City (Stone Town). 1963-ig Zanzibár Britt fennhatós...

Bővebben »

Tanzánia

Tanzánia dél-kelet Afrikában helyezkedik el, az Indiai-óceán partján. Tanzánia neve egy mozaik szó, a korábban egyesült három ország nevének kezdő betűiből adódik össze: Tanganyika, Zanzibár és Nyaszaföld (Niassa).

Az éghajlatot is befolyásoló változatos domborzati viszonyok és fekvési adottságok, nagyjából 3 részre tagolják az országot. Az Indiai-óceán sík, alacsonyan fekvő partvidékén forró trópusi klíma van magas páratartalommal, a fennsíkokon ahol a hatalmas szavannák terülnek el és páratlan állatvilág él, a trópusi klíma érvényesül, míg az északi tájak magasabb helyvidékein, ahol többek között a Kilimandzsáró is fekszik, az éghajlat mérsékelt, a magasabb hegyeket örök hó borítja, bár a globális felmelegedés hatására az örök hóval borított területek nagysága drasztikusan csökken.

A fent említett három ország egyesülése után Tanzánia a szocializmus útján próbált erőre kapni, Kína segítségét kérve, de a körülmények és szomszédos országokkal fennálló konfliktusok hatására sajnos nem sikerült felemelkednie, a szegénység elmélyült Tanzániában is. Az első szabad választásokat 1995-ben tartották az ország államformája az elnöki köztársaság.

Tanzániába a legtöbb turista 2 dolog miatt szokott repülőjegyet foglalni. Egyrészt az ország állat és növényvilágának sokszínűsége leírhatatlan, amit fokoz az ott élő emberek sokszínűsége is (több, mint 120 nyelvet beszélnek az országban), másrészt a Zanzibár és a partvidék által kínált pihenés vonzza ide a turistákat.