Stockholm repülőjegy

Stockholm repülőjegy

Stockholm repülőjegy

Ha a Stockholmba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Stockholm repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyeket a Norwegian és a Wizzair fapados légitársaságok kínálnak, de népszerű és keresett Stockholm repülőjegyeket a Swiss, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Finnair és az Air Berlin légitársaságok is kínálnak átszállással.

 

Mikor érdemes Stockholm repülőjegyet foglalni

Stockholmban a turista főszezon május közepétől szeptember közepéig tart, ilyenkor picit drágábbak a szállások és a repülőjegy Stockholmba. Nyáron számos rendezvény és fesztivál van, a turisták imádják a hosszú napokat, ami Stockholm északi fekvéséből adódik. Szent Iván éjkor a nap pár perccel 22 óra után megy le, és hajnali fél 4 előtt pár perccel kel fel.

Amilyen hosszúak a napok nyáron, olyan rövidek télen Stockholmban. A legrövidebb napon már délután 3 óra előtt lemegy a nap, és csak reggel 9 óra előtt pár perccel jön fel. Ebben az időszakban elég hideg is van, így a turista is igen kevés, de legalább olcsó a repülőjegy illetve a szállás, így a téli sport szerelmeseinek ideális lehet ez az időpont.

Ha inkább a melegebb időszakot választja, de olcsó szállást és repülőjegyet szeretne Stockholmba, ráadásul nem szeretne sokat sorba állni a fontosabb látnivalóknál, akkor májusra, vagy szeptemberre foglaljon repülőjegyet Stockholmba, ilyenkor a csúcshőmérséklet átlaga már 15 fog fölött van, kevés a csapadék és még a turista is.

Stockholm

Stockholm városa világszerte ismert, Svédország fővárosa és egyben legnagyobb városa is. A város kialakítása, fekvése igen különleges, összesen 14 szigeten terül el a Mälaren-tó és a Balti-tenger határán, a szigeteket pedig 53 híd köt össze egymással.

Az első említés a városról 1252-ből származik, és az évszázadok során Svédország kulturális, politikai és gazdasági központjává vált. Hídja, csatornái, gyönyörű építészete miatt sokszor az Észak Velencéje néven emlegetik.

A városban természetesen rengeteg kulturális intézmény található, így múzeumok, színházak és opera is. A Drottningholm palota és a Skogskyrkogården-temető a világörökség részei, egyben a történelem és a kultúra iránt érdeklődő látogatók népszerű célpontjai is. Egyedülálló a Gamla Stan, azaz Stockholm óvárosa is, amely a mai napig őrzi középkori utcaszerkezetét. A város legrégebbi épülete a Riddarholmskyrkan, azaz a Riddarholmen-templom, amely a XIII. század óta áll.

Stockholm világszerte híres parkjairól is, a világ egyik legzöldebb városa, amelyet 2010-ben az Európai Bizottság a kontinens első zöld fővárosának választott. A város területének közel egyharmada zöldterület, körülötte pedig több mint kétszáz park található. A gyönyörű Kungsträdgården (Királyi Park), a világ első törvényileg védett városi nemzeti parkja a Királyi Palotával szemben található, mely maga is kihagyhatatlan látványosság.

A városba látogatók számára a lehetőségek a történelem és a kultúra megismerésére szinte kimeríthetetlenek, a város ugyanakkor pezsgő éjszakai élettel is rendelkezik, ahol a mozgalmasabb kikapcsolódásra vágyók igazán otthon érezhetik magukat.

Stockholm repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Stockholmnak 2 repülőtere van, a Bromma Nemzetközi Repülőtér (BMA), 10 km-re keletre fekszik a belvárostól, az Arlanda Nemzetközi Repülőtér (ARN), ami 46 km-re északra fekszik a várostól, de a Ryanair és a Wizzair fapados légitársaságok a Stockholmtól 101 km-re, dél-keletre fekvő Skavsta Nemzetközi Repülőtérre (NYO) indítja repülőjáratait Budapestről.

A Bromma Nemzetközi Repülőtérről tömegközlekedéssel e legegyszerűbben és legolcsóbban busszal tud bejutni Stockholmba. A 110-es busz Alvik-ba, míg a 152-es busz Älvsjö állomásra visz Solna-n és Sundbyberg-en keresztül. A jegyeket előre kell megvenni 44 koronáért, vagy sms-ben lehet 36 koronáért.

Az Arlanda Nemzetközi Repülőtérről tömegközlekedéssel a 801-es busszal lehet bejutni a városba, amely óránként indul. A legjobb megoldás azonban, ha vonattal megy be Stockholmba. Az Arlanda Express éjjel-nappali járat és óránként közlekedik a Stockholm Főpályaudvarra, egy jegy ára 260 korona.

Ha Wizzair repülőjegye van Stockholmba akkor a Skavsta Nemzetközi Repülőtérre fog megérkezni. A legolcsóbb bejutási lehetőség Stockholmba itt is a tömegközlekedés. Az 515-ös és a 715-ös buszok közlekednek reggel 4-től éjfélig. Távolsági busszal 100 koronáért lehet eljutni Stockholmba a buszok negyed óránként indulnak.

A vonatállomás 7 km-re van a repülőtértől, ahová taxival 200 koronáért lehet eljutni, vagy a már említett 515-ös és a 715-ös buszokkal 20 koronáért, a vonatok, nagyjából óránként indulnak ls ~150 korona egy jegy ára.

Stockholm időjárása, éghajlata

Az Atlanti óceán közelségének köszönhetően Stockholm klímája nem olyan hideg, mint azt az északi fekvése indokolná. Télen a minimumhőmérséklet átlaga -5 fok körül van, ami csak pár fokkal kevesebb, mint Magyarországon. Ugyanakkor a tél hosszabb, mint nálunk. Már november közepén 0 fok alá esik a minimumhőmérséklet átlaga és egészen április elejéig alatta is marad (Magyarországon ez az időszak 2 hónappal rövidebb, december közepétől február utolsó harmadáig tart). Viszonylag gyorsabban melegszik a hőmérséklet Stockholmban, a maximum hőmérsékletátlaga más május közepén eléri a 15 fokot és ez szeptember közepéig tart. Július a legmelegebb, ilyenkor 20 fok fölé megy a maximum hőmérséklet átlaga Stockholmban.

A legtöbb csapadék a legmelegebb hónapban, júliusban esik, a legkevesebb a március, éprilis, májusban.

Mit érdemes Stockholmban megnézni

Ha Stockholm repülőjegyet foglalt és van pár napja, hogy megnézze Stockholm látnivalóit, feltétlenül látogassa meg Stockholm két nemzeti parkját, az Angso Szigetet és a Tyresta-t, ami 1 órára van a belvárostól.

A Skanzen kihagyhatatlan élmény Stockholmban, ez a világ egyik legrégebbi néprajzi múzeuma. Több mint 100 épülettel, épületben mutatják be Svédország hagyományait.

Érdemes még ellátogatni a Vasa Múzeum-ba, a Történeti múzeumba, a National Museum of Art-ba, a Nobel Museum-ba és a Royal Swedish Acadamy of Fine Arts-ba is.

Az óváros, azaz a Gamla Stan számtalan régi épületnek ad otthont, érdemes sétálgatni a hangulatos szűk utcácskákban, ahol 6-700 éves épületeket is meg lehet nézni. A belváros ad otthont többek között a Stockholmi Katedrálisnak, a Riddarholm templomnak és a barokk Királyi palotának is.

Stockholm adatok

Alapadatok

  • Lakosság 1 372 500 Fő
  • Területe 377 km2
  • Időzóna GMT+2
  • Ország Svédország
  • Pénznem Svéd Korona (SEK, k

Stockholm repülőterei