Malmö repülőjegy

Malmö repülőjegy

Malmö repülőjegy

Ha a Malmöbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Malmö repülőjegy árak oldalunkat.

Jelenleg csak a Wizz Air fapados légitársaság kínál közvetlen Budapest Malmö repülőjegyeket, de átszállással a Lufthansa, az Austrian Airlines és a SWISS is kínál olcsó repülőjegyeket Malmőbe

 

Malmö

Malmöről az első hallásra szinte mindenkinek a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál jut eszébe, ahol hazánk is sikeresen képviseltette magát. Svédország egyik legkorábbi és legnagyobb ipari városa azonban ennél sokkal nagyobb kapacitással rendelkezik, melyről a Malmöhus, a Szent Péter templom, a Lilla Torg és a Turning Torso is tanúskodik.

Az óceáni éghajlattal bíró svéd település legrégibb épülete a Szent Péter templom, melyet szecessziós és dán behatású házak szegélyeznek. A Malmö Kastély (Malmöhus) egy tulajdonképpeni erőd, amit Pomerániai Erik alapított 1434-ben. Dánia történelmi szempontból talán legfontosabb fellegvára börtönként is funkcionált. Itt raboskodott többek között James Hepburn, Skócia örökös lordja és admirálisa.

Minden év augusztusában megrendezik a Malmöi Fesztivált, ahol különböző gasztronómiai és társadalmi rendezvények váltják egymást, a BUFF-on (Nemzetközi Gyermek-és Ifjúsági Filmfesztivál) pedig kicsik és nagyok is átadhatják magukat az önfeledt szórakozás élvezeteinek.

A Malmöi Városi Színház opera, musical, balett előadásoknak és zenei hangversenyeknek ad helyet, melynek egykor Ingmar Bergman svéd filmrendező is igazgatója és vezető rendezője volt. A sport szerelmesei elsősorban a labdarúgókért izgulhatnak, hiszen focicsapatuk újabb és újabb kihívások elé néz. A tollaslabda és az atlétika, valamint a kelet-ázsiai harcművészetek és a boksz térhódítása nyomán Malmö igencsak tág perspektívát képes nyújtani mindazok számára, akik ide látogatva az aktív pihenés mellett döntenek.

Az „Öresund” hídon állva gyönyörködhetünk a naplemente narancsszínű fényeiben, és ha lehunyjuk a szemünket, akár még kívánhatunk is. Próbálja ki Ön is, lépje át Malmö és a képzelet határait!

Malmö repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Malmö Repülőtér (MMX), más néven Malmö-Sturup Repülőtér28,9-km-re fekszik a városközponttól dél-keleti irányban. Mivel Koppenhágától is csak 55-km-re fekszik, érdemes ide is repülőjegyet keresni, ha Koppenhágába szeretne utazni. Malmőbe a legegyszerűbben a Flygbussarna társaság buszjárataival tud bejutni, ami 99 SEK-ba (~ 3 300 Ft) kerül. A buszok napközben 20-60 percenként járnak.