Göteborg repülőjegy

Göteborg repülőjegy

Göteborg repülőjegy

Ha a Göteborgba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Göteborg repülőjegy árak oldalunkat.

Göteborgba jelenleg a Wizz Air és a fapados légitársaság kínál közvetlen repülőjegyeket, de átszállással az Air France, az Air Berlin, a Lufthansa, a Brussels Airlines és a KLM légitársaságok is olcsó repülőjegyet kínálnak Göteborgba.

 

Göteborg

Göteborg Stockholm után Svédország második legnagyobb, s egyben leglátogatottabb városa, melynek kikötője a Göta folyótorkolatában fekszik. Azok az utazók, akik szeretnek múzeumokban, galériákban vagy színházban időzni, biztosan élvezni fogják az itt eltöltött napokat, hisz a város nem kevesebb, mint 20 múzeummal, 54 művészeti galériával és 25 színházzal büszkélkedhet.

A Művészeti Múzeum kedvelt turista célpont, de a tervezési és művészeti múzeum (Röhss) sem marad el tőle; a Világkultúra Múzeuma pedig kisebb világkörüli úttal érhet fel a betérő látogatónak. Mindemellett felejthetetlen élményt tud nyújtani a Göteborgi Botanikus Kert, melyet Európa (de talán a világ) egyik legértékesebb füvészkertjei között tartanak számon.

A modern épületekkel tarkított belvárosra és a hatalmas kikötőre csodás kilátás nyílik a GötheborgsUtkiken nevű kilátóból, melynek legfelső emeletén akár egy kávé vagy ital mellett is élvezhetjük a panorámát. A városi tömegközlekedés része a nosztalgiavillamos, mely a turisták egyik kedvence. Azonban a legtöbb idelátogató nem kétséges, hogy Skandinávia legnagyobb vidámparkja, a Liseberg miatt utazik ide. Lisebergben a rengeteg játék mellett éttermek, folyókkal és színes növényvilággal gazdagított parkok, büfék, és játéktermek is várják a vendégeket. A legbátrabbak itt kipróbálhatják Európa legmagasabb szabadesést szimuláló tornyát is, mely 150 méter magasból ejti le utasait.

Göteborg repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Göteborgnak két nemzetközi repülőtere van. A Göteborg City Repülőtér 14,7 km-re észak-nyugatra fekszik a városközponttól. Ez a repülőtér szolgálja ki a fapados légitársaságokat, így ha közvetlen Wizz Air, vagy Ryanair repülőjegyet foglalt Götborgba, ide fog megérkezni. A legolcsóbban a Flygbuss-szal tud bejutni Göteborgba, ami 79 SEK-be (~ 2600 Ft-ba) kerül.

A nagyobbik reptér a Göteborg Landvetter Repülőtér a városközponttól 26,8 km-re dél-keletre fekszik. A repülőtérnek közel 5 milliós utasforgalma volt 2012-ben, így Svédország 2. legforgalmasabb repülőtere Stockholm után. A legolcsóbb tranzit a helyi busz, a Flygbuss, amely 20 perc alatt beér a városba és 89 SEK-be (~ 3000 Ft) kerül egy jegy rá.