Zürich repülőjegy

Zürich repülőjegy

Zürich repülőjegy

Ha a Zürichbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Zürich repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest Zürich repülőjegyet jelenleg csak a SWISS légitársaság kínál, de átszállással az Air Serbia, a Lufthansa, a LOT, az Air Berlin, az Austrian Airlines és az Air France is kínál olcsó repülőjegyeket Zürichbe

 

Zürich

Zürich német város, Svájc legnagyobb városa, amely már a római birodalom idején is lakott volt. Svájc iparközpontja, s egyben legdrágább városa is.

A város egyik jelképeként számon tartott, neoreneszánsz stílusban épült pályaudvara, a Bahnhof még mindig ugyanúgy néz ki, mint ahogy 1871-ben megépítették. A csarnokokban elegáns üzletek kapnak helyet, ahol nagyon jó minőségű, márkás holmikat vásárolhatunk. A csarnok alatt egy modern bevásárlóközpont is található.

Egyik legmonumentálisabb épülete a Grossmünster, vagyis a Nagykatedrális, melynek égbe nyúló tornyai Zürich egész területéről beláthatóak. Legrégebbi temploma a Szent Péter-templom, amely még a 8. században épült, és arról vált híressé, hogy hatalmas órájának átmérője a legnagyobb Európában. Érdemes ellátogatni a Kunsthaus múzeumba is. A múzeum Svájc legnagyobb művészeti képtára, ahol a középkori festményektől a modernekig mindenféle stílusú és irányzatú alkotást szemügyre vehetünk. A zürichi városháza, a Rathaus szintén érdekes látványosság, már csak azért is, mert a városháza cölöpökre helyezett alapra épült a Limmat folyó fölé.

Kisgyerekes családok számára kiváló program lehet ellátogatni a zürichi zoológiai múzeumba, a botanikus kertbe, az állatkertbe illetve a madárházba.

Ha Zürichben járunk, látnivalókban biztosan nem lesz hiány. Bár igaz, hogy nem olcsó hely, abban biztosak lehetünk, hogy pénzünkért minőséget és felejthetetlen élményeket kapunk.

Zürich repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Zürichnek egy repülőtere van, Zürich Nemzetközi Repülőtér (ZRH), amely a város északi részén található, 10 km-ra a városközponttól.

10 percenként jár vonat a repülőtér és Zürich főpályaudvara között, és az utazási idő is csak 10 percet vesz igénybe.

A repülőtér mellett található a zürichi távolsági buszpályaudvar is, így ha nem Zürich belvárosába, hanem a környező településekre utazik, könnyen le tud jutni ezekkel.

A repülőtér mellett villamos is megáll, amivel eljuthat Zürich különböző pontjaira.

Télen közvetlen kisbuszok indulnak a Zürich környéki sípályákhoz, speciális csomagtartóval, amibe beférnek a sífelszerelések is.

A taxi nagyjából 60 CHF a belvárosba, amelyeket az érkezési oldalon tud igénybe venni.

Zürich időjárása, éghajlata

Zürich időjárása valamivel hidegebb, mint Budapesté. A nyár meleg, viszont csapadékos. A legmelegebb júliusban van, ilyenkor az átlagos maximum hőmérséklet 23 fok, viszont a nyári hónapokban esik a legtöbb eső. Decembertől februárig sokszor esik a hőmérséklet nulla fok alá, de ilyenkor kevesebb a csapadék is. A legkellemesebb idő áprilisban, májusban van, ilyenkor már 15-20 fok is van napközben, és nincs sok csapadék

Zürich aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Zürichben megnézni

Már a repülőgép leszállásánál szépen látszik a Zürich-tó, amelynek csodás állatvilága van érdemes megfigyelni a hattyúkat a parton sétálgatva.

A tó tisztasága az egész városra igaz. Zürich tiszta, precíz város, és a zürichiek elvárják a turistáktól is hogy ne szemeteljenek. De nem nehéz ezt Zürichben betartani, egyszerűen nem is jut eszünkbe szemetelni.

Ha Svájc, mindenki a bankokra gondol, és ez így is van Zürichben. A belvárosban egymást érik az elegáns bankok, elegáns épületei, amik önmagukban is már látnivalónak számítanak.

Különös ellentét, de a bankok mellett Zürichben templomból van még sok, amiket érdemes megnézni a Grossmünster-templom, a Fraumünster-templom, Szent Péter-templom.

Persze a templomokon kívül is akad látnivaló Zürichben, érdemes megnézni az Operaházat, amit 1891-ben nyitottak, és az egyik leghíresebb európai operaház. A Kunsthaus-ban számos kiállítást, gyűjteményt tekinthet meg. A Svájci Nemzeti Múzeum egy kastélyban van, ahol számtalan érdekes történelmi kiállítást tekinthet meg.

Ha vásárolni szeretne érdemes meglátogatni a Bahnhofstrasse-t, ami egy gyönyörű bevásárló utca, de ha csak szuveníreket szeretne vásárolni Zürichről, menjen el Zürich régi városrészébe a Schipfe negyedbe, ahol a hagyományőrzés jegyében kézművesek, mesterek, iparművészek készítenek különböző tárgyakat.

Akár üzleti útra érkezett a városba, akár egy kikapcsoló síelés miatt foglalt repülőjegyet Zürichbe, érdemes egy-két napot rászánni a város nevezetességeire.

Zürich adatok

Alapadatok

  • Lakosság 370 000 Fő
  • Területe 92 km2
  • Időzóna CET
  • Ország Svájc
  • Pénznem Svájci frank (CHF)

Zürich repülőterei