Genf repülőjegy

Genf repülőjegy

Genf repülőjegy

Ha a Genfba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Genf repülőjegy árak oldalunkat.

Genfbe jelenleg csak az easyJet fapados légitársaság kínál közvetlen repülőjegyet, de átszállással a Lufthansa, a Swiss, az Air France légitársaságok is kínálnak Budapest Genf repülőjegyet.

 

Mikor érdemes Genf repülőjegyet foglalni

Genfben a turista csúcsszezon júliusban és augusztusban van, ilyenkor nagyobb a tömeg. Több fesztivál is van ilyenkor a városban, illetve augusztus elején van a Svájci Nemzeti Nap.

Karácsony és újév környékén szintén van egy csúcsszezon. A tehetősebbek itt töltik az ünnepeket, a télis sportnak is hódolva. Decemberben emellett l’Ecalade, amikor a genfiek azt ünneplik, hogy 1602-ben visszaverték a franciák támadását. Ilyenkor beöltözve, fáklyával vonulnak az utcára az emberek.

A fenti két csúcsszezonban elég drága a szállás, de ugyanolyan olcsó a repülőjegy Genfbe.

A csúcsszezonokon kívül kevesebben vannak, és könnyebb olcsóbb szállást is találni, de kevesebb a program is a városban. Az időjárást is figyelembe véve október, november, illetve április, május ideális, olcsóbb időszak Genfben.

Genf

A Svájcban található Genf az ország legnépesebb városa a maga közel kétszázezer lelkével, az itt lakók közel fele azonban külföldi állampolgár. Ez nem is meglepő, hiszen Genf székhelye magának az ENSZ-nek és a Vöröskeresztnek, illetve számos kormányközi nemzetközi szervezetnek is, valamint számtalan nemzetközi pénzintézmény központja is itt található.

Genf tehát maga a világváros definíciója, még ha lakossága relatíve alacsony is. Európa harmadik legfontosabb pénzügyi központja London és Zürich után, és ami még kiemelkedővé teszi, hogy a világon az összes város közül harmadik helyen áll életszínvonal tekintetében.

Természetesen a legtöbb itt található fontos épület diplomáciai vagy hasonló jellegű, de akadnak szép számmal kulturális, történelmi látnivalók is. A Szent Péter katedrális vagy a Notre-Dame templom a számtalan múzeum mellett minden kultúrára szomjas látogató igényeit kielégítik.

Aki inkább álmélkodni szeret, annak a közeli Genfi-tó megtekintése ajánlott, ahol a 140 méter magasra felszökő Jet d'eau szökőkút is található. Szobrok is szép számmal állnak a városban, például a reformáció négyes szoborcsoportja, vagy éppen Bocskai István emlékműve.

A város számos parkkal is rendelkezik, ahol nappal kikapcsolódhatunk, de éjszakai élete is rendkívül forgalmas, ráadásul a multikulturális környezetnek köszönhetően olyan színes, mint kevés más városnak a világon.

Genf repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Genf repülőtere a belvárosától 4 km-re északra fekvő Genf Nemzetközi Repülőtér (GVA).

Mivel a repülőtér a városban van a bejutás kevésbé jelent nehézséget.

Vonattal 6 perc alatt lehet beérni a belvárosba. A vonatok főidőban 12 percenként járnak, a reptéri vonatállomás az érkezési oldalon vannak.

Ha busszal szeretne bejutni Genf belvárosába az érkezési oldalon lévő buszmegállóból 8-15 percenként indulnak a buszok Genf és környékének különböző pontjaira.

Jó hír, hogy a buszjegy a reptérről ingyenes. Ehhez a poggyász kiadónál lévő automatából kell jegyet kérni, ami 80 percig érvényes.

Ha nem tömegközlekedéssel szeretne utazni, a nagyobb hotelekbe ingyen kisbuszok indulnak. A taxi a belvárosba nagyjából 30-40 CHF.

Genf időjárása, éghajlata

Genf éghajlata meglehetősen vegyes. Bár a szárazföld belsejében található, az időjárás vonásai erősen hasonlítanak az óceáni éghajlatra, mivel a tél enyhébb és csapadékos, míg a nyár szárazabb és forró. Ugyanakkor a mediterrán éghajlat nyomait is fel lehet fedezni Genf időjárásában.

A legmelegebb hónap július és augusztus, ilyenkor a maximum hőmérséklet átlaga 25 fog körül van, ami megegyezik a miénkkel. A leghidegebb hónap január, ami átlagosan ~2 fokkal melegebb, mint Magyarországon.

Bár a legtöbb csapadék novemberben esik, december és január valamivel borongósabb, párásabbnak tűnik.

Genfben elő szokott fordulni az úgynevezett Bise, ami egy nagyon hideg, 2-3 napig tartó, északról fújó szél. Ez télen nagyon kellemetlen, de még nyáron is tud gondot okozni.

Genf adatok

Alapadatok

  • Lakosság 185 700 Fő
  • Területe 16 km2
  • Időzóna GMT+1
  • Ország Svájc
  • Pénznem Svájci Frank (CHF)

Genf repülőterei