Bern repülőjegy

Bern repülőjegy

Bern repülőjegy

Ha a Bernbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bern repülőjegy árak oldalunkat.

Bár Bern nincs messze, mégsem kínál egyik légitársaság sem közvetlen Budapest – Bern repülőjegyet. Átszállással csak a Lufthansa légitársaság kínál repülőjegyet Bázelbe, de ez egyrészt nem szokott olcsó lenni, másrészt 2 átszállással jár, így a teljes utazási idő több, mint 10 óra.

Bázel viszont nincs messze (110 km), és ide közvetlen repülőjegyeket kínál az easyJet fapados légitársaság. Bázel és Bern között gyorsvonat közlekedik 30 percenként, ami 1 óra 40 perc alatt teszi meg a távot, így időben és pénzben is kevesebb, ha Bern helyett Bázel repülőjegyet foglal.

 

Bern

Bern Svájc közepén található az Aare folyó mentén; maga az óváros pedig a folyó egyik nagyobb, hurokszerű kanyarulatában helyezkedik el, így Bern madártávlatból is igen tetszetős képet mutat.

Ha valaki ezt a várost választja úti céljául, nem kell aggódnia az idegen nyelv miatt, ugyanis a lakosság túlnyomó része kiválóan ért német, francia, olasz, és angol nyelveken is. (Ez Svájc egész területén elmondható.)

Bern városközpontja az UNESCO világörökség része, ugyanis számos, igen jó állapotban lévő XV. és XVI. századi műemlékkel dicsekedhet. Az óváros széles utcáin XVI. századi motívumokkal díszített kutakban gyönyörködhetünk és a XIII. századból fennmaradt óratornyon is biztos megakad majd a tekintetünk. További turista látványosság a Városháza és a Münster-székesegyház. De amiért Bern egyedülállónak számít, az a Nydegg hídnál lévő medveverem, ahol a mai napig élő barna medvéket tartanak. Innen már csak egy ugrásnyira van az egykori temetőből átalakított Rózsakert, ahonnan csodás kilátás nyílik az egész óvárosra.

Ha már itt járunk, érdemes ellátogatni a botanikus kertbe, vagy az Aare folyón található fürdőhöz. A Dählhölzli Állatkert az egész család számára nagyszerű szórakozást ígér, de a világ legrövidebb siklóvasútjával is jó kaland feljutni a Gurten hegyre. A városnézés során az úti célok megtervezésekor 8 templom, 4 kastély és 10 múzeum közül válogathatunk. Ha utunkat július közepére tervezzük, akkor Svájc egyik legnagyobb fesztiváljába is belecsöppenhetünk, a Gurtenfestival-ba, ahol nemzetközi zenészek lépnek fel.