Bázel repülőjegy

Bázel repülőjegy

Bázel repülőjegy

Ha a Bázelbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bázel repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Bázel repülőjegyet jelenleg csak az easyJet fapados légitársaság kínál, de átszállással az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a KLM és a Lufthansa is kínál olcsó Bázel repülőjegyeket.

 

Bázel

Bázel három ország, a svájci-német-francia hármas-határvonalnál fekszik. Közigazgatásilag Svájchoz tartozik, és ennek egyik legszebb városaként tartják számon. Számos lehetőség van itt a kikapcsolódásra és a művelődésre. Inkább azoknak a turistáknak ajánlott, akik értékeket, műemlékeket, kiállításokat szeretnének látni szabadidejükben, mert abból itt számos megtalálható.

Egyik leghíresebb, minden évben megrendezett ünnepsége a Bázeli Karnevál, más néven furcsa farsang, február végén, amikor az egész város fénybe borul, és mindenki az utcákra megy ünnepelni. A város fontos kulturális központ. Mintegy harminc múzeummal várja a látogatókat, melyek közül a leghíresebbek az építészeti, a természetrajzi, a néprajzi, az anatómiai, illetve a zsidómúzeum és a Kunstmúzeum. Ha pedig előadásokat szeretnénk megnézni, akkor a Táncházzal és az Operával kezdjük, mert ezek is nagyon szépek.

A város nyugodt séták ideális helyszíne is lehet. A Rajna folyó partján gyönyörű szép parkok és sétálóutcák sorakoznak, ha pedig kedvünk tartja, hajókirándulásokon is részt vehetünk a folyón, nyáron pedig akár strandolhatunk is benne, mivel a Rajna bázeli szakasza igen nyugodt folyású és tiszta. A város egyik legromantikusabb találkozóhelye Jean Tinguely eleven szökőkútja. Ha időnk engedi, kiránduljunk egyet a város közelében található Fekete Erdőben. A hely nagyon szépen ki van építve a turistáknak.