Valencia repülőjegy

Valencia repülőjegy

Valencia repülőjegy

Ha a Valenciába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Valencia repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen repülőjárat nincs Budapestről Valenciába, a legolcsóbb közvetett repülőjegyet Valenciába a Swiss, az Air France, az Alitalia, az Air berlin és a KLM ajánlja.

 

Valencia

A több mint 800 ezer lakosú város Spanyolország harmadik legfontosabb városa, köszönhetően a virágzó kulturális életnek. Itt szinte mindent megtalálható, ami egy feledhetetlen nyaraláshoz szükséges: fehér homokos tengerpart, pezsgő éjszakai élet, tekintélyes múzeumok, építészeti remekművek.

Leglátványosabb épülete a Selyembörze vagy Tőzsdepalota. Ez Európa legszebb és a legjobb állapotban megmaradt gótikus stílusban épült épülete. A turisták előtt nyitva áll az ajtaja, ingyenesen lehet meglátogatni.

Még számos olyan intézmény vagy épület található itt, mely szinte egyedülálló az egész világon. Az Operaház fantasztikus akusztikájáról híres, de itt található Európa legnagyobb akváriuma is, a L’Oceanografic. A világ minden tájáról származó halakat, rákokat, cápákat nézhetünk meg a 70 méter hosszú csatornában.

A L’Umbracle egy olyan ingyenesen látogatható, 7000 m²-es épület, ahol a szélrózsa minden irányából összegyűjtött, különleges növényeket láthatunk.

Ha több időt töltünk Valenciában, akkor a Mercado Central-t nem hagyhatjuk ki, hisz ez Európa legrégebbi élelmiszerpiaca. Itt hatalmas a választék mindenféle élelemből. Mivel kikötőváros, így a tenger gyümölcseitől roskadoznak az asztalok, de a legkülönfélébb gyümölcsök, zöldségek is megtalálhatóak.

A Jardin del Turia park Spanyolország legnagyobb városi parkja. Gyönyörű hidakat láthatunk itt, hisz valamikor itt folyt a Turia folyó. Egy hatalmas árvíz után kivezették a folyót a városból, és a helyén egy gyönyörű parkot alakítottak ki.

Valenciában annyi a látnivaló, hogy legalább egy hét kell ahhoz, hogy mindent meg tudjunk nézni. De ha nincs ennyi időnk, akkor is érdemes ellátogatni ebbe a gyönyörű városba.

Valencia repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Valencia Repülőtér (VLC) a Valencia városközpontjától 13,8 km-re észak-nyugatra fekszik Manises-ben, ezért szokták Manises Repülőtérnek nevezni. Bár Valencia Spanyolország 3. legnépesebb városa, a repülőtere csak a 10. legforgalmasabb repülőtér Spanyolországban, és csak a 72. legforgalmasabb Európában. Éves szinten közel 5 millió utas fordul meg itt. A repülőtér az Iberia légitársaság regionális légitársaságának az Air Nostrum-nak és a bázis repülőtere, amivel 13 Spanyol városra, szigetre lehet elrepülni.

A városba való bejutáshoz a legegyszerűbb, ha a 3-as Metró vonalat használja, ami a repülőtérről a városközpontig közlekedik, a metró megálló a repülőtér alagsorában található. Ha busszal szeretne utazni, a 150-es busz szintén a városközpontig megy el a repülőtérről.