Tenerife repülőjegy

Tenerife repülőjegy

Tenerife repülőjegy

Ha a Tenerifére szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Tenerife repülőjegy árak oldalunkat.

Jelenleg nincs közvetlen Budapest Tenerife repülőjegy, de átszállással a következő légitársaságok kínálnak repülőjegyeket: Iberia, Lufthansa, Air Europa, Alitalia, Spanair, easyJet, WizzAir.

 

Mikor érdemes Tenerife repülőjegyet foglalni

Tenerifén két főszezon van. Az egyik télen, decembertől februárig tart, amikor a hideg tél elől menekülnek az emberek melegebb tájakra, pihenni, illetve nyáron, májustól októberig, amikor a megszokott nyaralási szezon van. Még télen inkább idősebb turisták keresnek repülőjegyet Tenerifére, addig nyáron inkább a családosok, illetve a fiatalok repülnek a szigetre. A híres Tenerifei karnevál februárban van, ilyenkor sokan érkeznek a szigetre, ekkor picit drágábbak a repülőjegyek is Tenerifére. A két csúcsidőszakon kívűl a repülőjegyek olcsóbbak, illetve köszönhetően Tenerife klímájának ezekben az időszakokban is kellemes napokat lehet eltölteni a szigeten.

Tenerife

Tenerife a Kanári-szigetek közül a legnagyobb méretű a maga 2058 négyzetkilométerével. Az itt található úgynevezett Güímari piramisok építésének célja még napjainkban is kérdéses a régészek előtt. Egyrészt Thor Heyerdahl kutató 1991-es vizsgálatai alapján a piramisok lehetnek szándékos építmények. Másrészt a szigetvilágban számos hasonló építmény fordult elő, hiszen a földművesek is ilyen formában hordták össze a föld megművelése során fellelt köveket, hasonló jellegű alakzatokat létrehozva. Utóbbiakat mára elhordták, hiszen kiváló és olcsó építőanyagot nyújtottak.

A szigetet két hegység, az Anaga- és a Teno-hegység osztja meg, központi részén pedig az utoljára 1909-ben kitört Teide tűzhányó emelkedik. A szigetre elsőként Alonso Fernández de Lugo spanyol felfedező tévedt, azonban csapatait az őslakosok visszaverték. A sziget őslakói a guancsok voltak, azonban kultúrájukat a XV. századi spanyol invázió gyakorlatilag teljesen elpusztította. Ekkor alapították meg a spanyolok a sziget északkeleti részén fekvő Santa Cruz de Tenerife városának ősét.

Utóbbi sokáig a turisták igen kedvelt célpontja volt, azonban a sziget dél részén mára üdülőfalvak épültek szállodákkal. Tenerife fővárosában számos vámmentes bolt mellett a fantasztikus városközpont is csábítja a látogatókat: a városkép elbűvölően elegyíti a gyarmati építészeti stílust a neoklasszicizmussal.

Tenerife szállás

Tenerife szállás

Ha Tenerifére szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Tenerife szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Tenerife szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Tenerife szállás 4 361 Ft/fő/nap-tól »

Tenerife látnivalók

Tenerife látnivalók

Ha Tenerifére repül, számos dolgot megnézhet, számos programot tervezhet a strandolás mellett. Ha a repülőjegyét februárra foglalta le, megtekintheti a híres Tenerifei karnevált, amit Santa Curz-ban és környékén rendeznek meg.

Tenerife fővárosában, Santa Cruzban élvezheti az adómentes vásárlást, ugyanakkor történelmi látnivalókban is bővelkedik a város. Itt található többek között a Régészeti és Antropológiai múzeum, a Szépművészeti múzeum, vagy a Természettudományi múzeum.

Bárhol is legyen a szállása Tenerifén a Güimar városnál fekvő piramisokat érdemes megnézni. A régészek a mai napig nem tudják miért épült a 6 piramis, ami leginkább a maják által épített piramisokhoz hasonlít.

Tenerife latnivalók bővebben »

Tenerife időjárás, éghajlat

Tenerife időjárás

Az egész Kanári-szigetekre, nem csak Tenerifére igaz az, hogy az időjárás gyakorlatilag egész évben hasonló. Ha a Magyarországi időjáráshoz kellene hasonlítani, talán azt lehet, mondani, hogy állandóan koranyár van. Nem nagy a különbség nyár és tél között. Télen a legalacsonyabb hőmérséklet 15 fok körül van, míg nyáron a legmelegebb 27 fok. Amire érdemes odafigyelni, hogy a sziget magasabb pontjain a hőmérséklet erősen leesik, még nyáron is, így ha kirándulásokat tervez a hegyekbe, csomagoljon meleg ruhákat is.

Tenerife időjárás bővebben »

Tenerife repülőtér

Tenerife repülőtér

Tenerifén két repülőtér van, így amikor repülőjegyet keres Tenerifére, érdemes mindkét repülőteret beállítani úti célként: Isla de Tenerife(TFN,TFS).

A két repülőtér közül a déli Reina Sofia Repülőtér (TFS) a forgalmasabb repülőtér, ide érkezik a Tenerifére érkező turisták 2/3-a 8-9 millió fő. Ez a repülőtér egyaránt fogad fapados és hagyományos légitársaságokat is.

Az északi Los Rodeos Repülőtér (TFN) kisebb forgalommal bír, ugyanakkor ez a repülőtér bonyolítja a legnagyobb szigetközi forgalmat, a Kanári szigetek mind a 7 szigetére indulnak innen repülőjáratok.

A repülőterekről bővebben, illetve, hogy gogyan juthat el a szállására a repülőtérről itt olvashat.

Tenerife repülőterek bővebben »

Tenerife adatok

Alapadatok

  • Lakosság 850 000 Fő
  • Területe 2 058 km2
  • Időzóna GMT
  • Ország Spanyolország
  • Pénznem Euro (€)

Tenerife repülőterei