Sevilla repülőjegy

Sevilla repülőjegy

Sevilla repülőjegy

Ha a Sevillába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Sevilla repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Sevilla repülőjegyet jelenleg egyik légitársaság sem kínál, de átszállással a TAP Portugal, az Air Berlin, az Iberia, a British Airways kínál olcsó repülőjegyet Sevillába.

 

Sevilla

A spanyol virtus és az andalúz művészet egyik legerősebb táptalaja Sevilla, mely a közhiedelemmel ellentétben nem borbélyairól, hanem elsősorban épületeiről, emlékműveiről, parkjairól és múzeumairól híres. A sevillai székesegyházat a világ legnagyobb gótikus templomaként tartják számon, míg az Alcázar egy közismert királyi rezidencia, ahol több neves személyiség is kötött már házasságot, köztük például V. Károly és portugáliai Izabella.

A Régi Dohánygyár, az Indias Irattár, a Santa Cruz városnegyed, a Macarena Bazilika és az Arany Torony („Torre del oro”) mind-mind Sevilla nevezetességeinek részét képezik, akárcsak a Kolumbusz-emlékmű, a Lope de Vega Színház vagy a Mária Lujza park.

Itt élt és alkotott Bartolomé Esteban Murillo, a spanyol barokk festészet kiemelkedő alakja, akárcsak Vicente Aleixandre költő.

Sevilla belvárosában sorakoznak Pilátus házának nemes épületei, melyek egyszerre őrzik a mór, gótikus és reneszánsz művészeit egyedi stílusjegyeit. Az Aréna Real Maestranza ad helyet a Spanyolországban nagy népszerűségnek örvendő bikaviadalnak, ahol farkasszemet néz egymással torreádor és „fenevad”. A sevillai aréna az ország legjobb és egyben legfontosabb helyszíne, ahol sétálgatva az ember egészen máshogy látja a világot. Talán azért, mert torreádornak képzeli magát, talán azért, mert érzi a bikák megfeszült izmait, vagy talán éppen azért, mert valami egészen különleges érzés keríti hatalmába. Megérzi a spanyol virtus csodálatos összetettségét és sokszínű mindennapjait, az értelem és érzelem harmonikus egységét, s a lüktető város mélyén rejtezkedő boldog-boldogtalan gondolatok és hangulatok sokadalmait.

Sevilla feltárja az Ön szívét is, és szabadon ereszti legmerészebb vágyait. Látogassa meg az andalúz városkát, és élvezze a borok, étkek, ábrándok és tények összevegyült arcait!

Sevilla repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Sevilla San Pablo Repülőtér (SVQ) a város központjától 7,9 km-re észak-keletre fekszik. A reptér utasforgalma 4,3 millió fő volt 2012-ben, amivel Spanyolország 12. legforgalmasabb repülőtere.

Tömegközlekedéssel több lehetőség is van a városba való bejutáshoz, de a legegyszerűbb az Airport Express buszjárat, amely a repülőtérről a Plaza de Armas térig közlekedik, a menetidő 30 perc, és a jegy egy útra 4 €-ba kerül.