Malaga repülőjegy

Malaga repülőjegy

Malaga repülőjegy

Ha a Malagaba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Malaga repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyeket a Wizzair fapados légitársaság kínálnak, de népszerű és keresett Malaga repülőjegyeket az Alitalia, Air France, Brusszels Airlines, SWISS, Lufthansa légitársaságok is kínálnak átszállással.

 

Mikor érdemes Malaga repülőjegyet foglalni

Malagán a főszezon június elejétől egészen október közepéig tart, ezért, ha ebben az időben szeretne ide repülni és szeretne olcsó repülőjegyet valamint szállást Malagán érdemes minél előbb, az utazás előtt legalább 3 hónappal lefoglalni a repülőjegyet és a szállást. A főszezonon belül augusztus eleje a legtelítettebb mivel Spanyolországban ekkor van az egyik legnagyobb ünnep a Feria de Malaga, amikor általában a spanyolok is szabadságon vannak, így a turisztikailag fontosabb helyeken többen vannak.

A főszezonon kívül a szállás és a repülőjegy is sokkal olcsóbb Malagára. Mivel Malagán a tél sem túl hideg ebben az időszakban is kellően aktív és kellemes kikapcsolódást tud nyújtani a város, bár az is igaz, hogy sok étterem és szórakozóhely bezár október 15-e után.

Malaga

Malaga a Földközi-tenger partján fekvő napsütéses kikötőváros. A spanyolországi Andalúzia egyik legkedveltebb turistacélpontja. Az év jelentős részében itt mindig jó idő van, ugyanakkor Európa nagyvárosai közül itt a legmelegebbek a téli hónapok is.

Malaga történelmi városa már a föníciaiak idején is fontos kereskedelmi kikötő volt, majd rómaiak és arabok is lakták. A XV. században foglalták el a spanyolok, és azóta ennek a népnek a fennhatósága alá tartozik.

Történelmi múltjának köszönhetően elmondható, hogy a város bővelkedik a régi korok hangulatát idéző műemlékekben és látnivalókban. Az Alcaza 8. századból származó erődítménye például a malagai kormányzók fő épülete volt. Monumentális építmény, melynek egykoron 100 tornya is volt, melyből még ma is sok megtekinthető, illetve a palota előtt 2. századi római amfiteátrum maradványai szemléltetik hűen, hogy már az ókorban is mennyire precíz és pontos technikát alkalmaztak az építészetben.

Másik régi nevezetessége a városnak a Gibralfaro vár, melynek építése a 16. századra datálható, és ahonnan panorámás kilátás nyílik a bikaviadal arénára, a tengerre, a kikötőre és a hegyekre. Ezek mellett feltétlenül látogasson el a malagai katedrálishoz is, melynek hatalmas méretei biztosan ámulatba fogják majd ejteni. Európa második legnagyobb templomaként tartják számon. Belsejében olyan nagy alkotók mestermunkái találhatóak meg, mint Murillo, Zubarán vagy Goya. És ha már spanyolországi városban járunk, a vasárnap esti bikaviadalokról se feledkezzünk meg. Ezek megszemlélésére kiváló lehetőségünk nyílik a Plaza de Toros-ból, Malaga legnagyobb bikaviadal arénájából.

Malaga repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Malagának egy Nemzetközi repülőtere van AGP kóddal (hivatalos oldala). A reptér 8 km-re, dél-nyugatra fekszik a városról.

Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni a városba, a 75-ös express busszal megteheti, amelyik a Plaza del General Torrijos-ig közlekedik 15 perc alatt, illetve a 19-es busszal, ami szintén a Plaza del General Torrijos-ig közlekedik, de lassabban, több megállóval, illetve más útvonalon. A buszjegy 2 € amit készpénzzel a buszon is megvásárolhat.

A malagai reptéren vonatra is felszállhat, amelyik 12 perc alatt jut be Malaga központi pályaudvarára

Taxival alegkényelmesebb a bejutás a városba, amelyek a T3-as terminál előtt várakoznak. A taxi költsége, úti céltól függően 15-30 € (figyeljen oda arra, hogy a taxis bekapcsolta-e az órát induláskor)

Ha a repülőjegye a Malaga Nemzetközi repülőtérre szól, de az úti cél nem Malaga, hanem valamelyik környező város, érdemes intercity buszokkal, vagy vonattal tovább utazni. Ezekkel könnyen el tud jutni a reptérről Sevilla-ba, Granada-bam Torremolinos-ba, Fuengirola-ba, Algeciras-ba, Estepona-ba vagy Marabellába.

Malaga könnyedén bejárható gyalog, mivel a fontosabb helyek közel vannak egymáshoz, kicsik a távolságok. A malagai tömegközlekedés relatív olcsó (Nyugat-Európához képest), és jól szervezett, megbízható. Ha a Malaga környéki látnivalókat szeretné megnézni, a távolsági buszokkal és vonatokkal gyakorlatilag mindenhová el lehet jutni.

Malaga időjárása, éghajlata

Malaga éghajlata, klímája a szubtrópusi – mediterrán, így a nyár forró és száraz, a tél enyhe és valamivel csapadékosabb, mint a nyár. Májustól októberig az átlag maximum hőmérséklet Malagán 25 fok felett van, a tenger júniustól októberig „fürödhető”. A leghidegebb hónap a január, ilyenkor a napi átlag csúcshőmérséklet 16, míg a napi átlag minimum hőmérséklet 8 fok. A legtöbb eső 90 mm novemberben esik Malagán, és novembertől áprilisig átlagosan havi 70mm eső hull, a többi hónapban gyakorlatilag elhanyagolható a csapadék és a nappali órák felében átlag süt is a nap Malagán.

Malaga aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Malagaban megnézni

Ha Malagába szóló repülőjegyet foglalt érdemes körülnézni a városban.

Malagában több, mint 20 múzeum van, amelyek közül a legtöbb a történelmi városnegyedben található. Csak párat megemlítve érdemes elmenni a már említett Picasso Múzeumba, a Babák házába, az Aréna és bikaviadal múzeumba, a Kotrás Művészeti központba és a Vallási Művészeti múzeumba.

Érdemes meglátogatni az Alcazaba mór erődítményt, mely alapjai még a 8. században épültek. Maga az Alcazaba szó mór erődítményt jelent, amiből több is volt Spanyolországban, de a malagai maradt meg a legjobban az eredeti formájában.

Szintén hasonlóan lenyűgöző látványt ad a La Manquita Katedrális Malaga óvárosában, ami Európa harmadik legnagyobb temploma.

A Gibralfaro vár gyönyörű kilátást nyújt a tengerre illetve a városra az Alcazaba fölött.

Malaga társasági életének nélkülözhetetlen tere a Plaza de la Merced, amely egyrészt arról híres, hogy itt található Picasso szülőháza, illetve éjszakánként megtelik a tér főleg fiatalokkal, akik itt találkoznak az esti szórakozás előtt, aminek köszönhetően számos bár, kávézó is van a téren.

Ha Malagára szól a repülőjegye és nem riad el egy vasárnapi bikaviadaltól mindenképen látogasson el a Plaza de Toros bikaviadal arénába, ami Malaga legnagyobb arénája, több, mint 14 ezer ember befogadására alkalmas.

Ha pihenni vágyik a számos malagai látnivaló megtekintése után, sütkérezhet malaga strandjain. Szerencsére széles a választék strandokból malagán a fehér homokostól a kavicsos sziklás strandokig.

Malaga adatok

Alapadatok

  • Lakosság 560 000 Fő
  • Területe 395 km2
  • Időzóna CET
  • Ország Spanyolország
  • Pénznem Euro (€)

Malaga repülőterei