Madrid repülőjegy

Madrid repülőjegy

Madrid repülőjegy

Ha a Madridba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Madrid repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Madrid repülőjegyek a WizzAir repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet easyJet-tel, RyanAir-rel, KLM-mel, Lufthansával is.

 

Mikor érdemes Madrid repülőjegyet foglalni

Figyelembe véve Madrid klímáját, a legjobb, ha ősszel foglal Madridba repülőjegyet. A városban ilyenkor ideális az időjárása a látnivalók megtekintéséhez, illetve októberben a legolcsóbbak a szálloda árak Madridban. Mivel ebben az időben kevesebben utaznak Madridba, a repülőjegy árak is olcsóbbak, illetve a kevesebb turista miatt kényelmesebben meg lehet nézni Madrid nevezetességeit. A nyári időszak nagyon meleg, télen viszont hideg van a városnézéshez, illetve akkor indul be Madrid kulturális élete, így sok a turista, drágábbak a szállodák és a repülőjegyek. Tavasszal ugyancsak nagyon zsúfolt Madrid, mivel ekkor számos kulturális rendezvény, fiesta van a városban. Május 15-én van a Madrid legnagyobb ünnepe, amikor a város védőszentjét, San Isidro-t ünneplik

Madrid

Bár Spanyolországba leginkább pihenni, nyaralni mennek az emberek, Madridban rengeteg múzeum közül is lehet válogatni.

A Madridban található Királyi Palota vonzza jelen pillanatban a legtöbb turistát, egész Spanyolországban ez a legnagyobb barokk stílusban épült palota. Az impozáns látványt nyújtó, magasztos palota mindenkit ámulatba ejt. A palota egy része a turisták számára is látogatható, ahol a különböző korokat próbálják meg korhű bútorokkal, valamint különböző rendezvényekkel bemutatni. Érdemes meglátogatni, hisz egyedülálló a maga nemében.

Madridban járva nem érdemes kihagyni a Debod templomot. Ez egy ősi egyiptomi templom, amit 1960-ban építettek teljesen újjá, majd Madridnak ajándékoztak. Hihetetlen élmény Madrid központjában egy ilyen templommal szembesülni. A templom megtekintésekor ne hagyjuk otthon a fényképezőgépet.

Madrid főterén zajlik a mindennapi élet legjava. Általában itt találkoznak a szerelmes párok, de a legtöbb turistabusz is itt áll meg. Épp ezért sok esetben nagyon zsúfolt a tér. Esténként a környék éttermei és bárjai kinyitják az ajtókat, és hihetetlen zenekavalkádnak lehetünk szem- és fültanúi.

Ha már Spanyolországban járunk, ne feledkezzünk meg a bikaviadalokról sem. Tény, hogy nem a legszebb és legbarátságosabb sport, de a spanyolok mai napig nagyon kedvelik. Épp ezért keressük fel a világ legnagyobb bikaviadal arénáját, amely egyszerre 2500 embert tud befogadni.

Madrid repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Madridnak egy nemzetközi repülőtere van a Madrid Barajas repülőtér (MAD). A repülőtérnek 4 terminálja van, amelyek egymás mellett fekszenek. A repülőtér 12 km-re keletre fekszik a belvárosba. A legolcsóbb és leggyorsabb, ha metróval utazik be a városba, de a reptéri buszok is gyakran járnak. A metro 8-as vonala a reptértől Nuevos Ministerios –ig közlekedik. A taxi viszonylag olcsó, de a nagy dugók miatt taxival néha hosszabb a bejutás, mint a tömegközlekedési eszközökkel.

Madrid tömegközlekedése nagyon jó és európai szemmel olcsónak mondható, a madridi tömegközlekedésről bővebben itt tájékozódhat.

Ha taxizik, figyeljen oda, hogy az óra be legyen kapcsolva, mert a madridi taxisok is „feledékenyek”.

Ha saját maga akar Madridban vezetni, figyeljen oda, mert elég zsúfoltak a kis utcák, és picit erőszakosan vezetnek a Madridiak. A parkolás, elég nehézkes és ráadásul drága is.

Madrid időjárása, éghajlata

Madridban májusról októberig jó az idő, meleg van, keveset esik az eső. Mivel Madrid egy fennsíkon található, a tiszta levegőnek köszönhetően a nyár nagyon meleg. Ugyancsak a fennsíkon való fekvésnek köszönhetően a tél Spanyolországi viszonylatban nagyon hidegnek mondható.

Madrid aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Madridban megnézni

Madrid Spanyolország fővárosa, így kulturális, gazdasági és politikai élete is nagy. Számos ok lehet, amiért repülőjegyre lehet szüksége Madridba, de akármilyen okból is jár ott, érdemes megnézni Madrid nevezetességeit.

Állatkertek: Faunia, Zoo Aquarium Madrid

Élménypark, vidámpark: Warner Park, Parque de Attraciones

Épületek: Faro de Moncloa, Iglesia de San Isidro, Palacio de Comunicaciones, Palacio Real de Madrid, Plaza de Toros de Las Ventas, Puerta de Alcalá, Puerta de Europa, Templo de Debod

Múzeumok: Museo de Arte Thyssen-Bornemisza, Museo del Prado

Park: Parque del Buen Retiro

Terek: Plaza de Cibeles, Plaza de Colón, Plaza de Espana, Plaza de la Villa, Plaza de Oriente, Plaza del Rey, Plaza Mayor, Puerta del Sol

Utcák: Gran Vía, Paseo de Prado

Madrid adatok

Alapadatok

  • Lakosság 3 228 000 Fő
  • Területe 799 km2
  • Időzóna CET
  • Ország Spanyolország
  • Pénznem Euro (€)

Madrid repülőterei