Ibiza repülőjegy

Ibiza repülőjegy

Ibiza repülőjegy

Ha a Ibizára szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Ibiza repülőjegy árak oldalunkat.

Ibizára a nyári időszakban (06.18 - 09.18) a Wizz Air fapados légitársaság kínál közvetlen repülőjegyeket, ezen kívül Ibizára sajnos nincsen átszállás nélküli közvetlen repülőjegy Budapestről. A legnépszerűbb Ibiza repülőjegyeket a Ryanair, Germanwings, Jet2 és easyJet fapados, valamint az Air Berlin, Alitalia, British Airways, Iberia, Lufthansa légitársaságok kínálják (a nyári időszakban charter repülőjáratok is indulnak Ibizára).

Alternatív megoldásként aki tud egy picit rugalmasabb lenni, lehetséges úgy is elutazni Ibizára, hogy elrepül Barcelonába (ide viszonylag olcsón lehet repülőjegyet foglalni) és innen vagy hajóval elmegy Ibizára, ami oda-vissza ~100€-ba kerül, vagy fapadossal átrepül, ami szintén nagyon olcsó

 

Mikor érdemes Ibiza repülőjegyet foglalni

Ibizán a turista szezon a 3 nyári hónapra, június, július, augusztusra koncentrálódik. Ilyenkor telitettek a nagyobb strandok, szállások, se ilyenkor több légitársaság is indít repülőjáratot, így olcsó a repülőjegy Ibizára. Ha azért szeretne Ibizára repülőjegyet foglalni, hogy bulizzon, szórakotton, akkor ez a nyári időszakot javasoljuk. Tény, hogy a szórakozó helyek már májusban is üzemelnek és még szeptemberben is nyitva vannak, de ezekben a hónapokban már picit visszafogottabbak a party-k.

Ha pihenni, kikapcsolódni szeretne egy igazi, feledhetetlen mediterrán környezetben és Ibiza a célpont, májusban és szeptemberben nagyjából olyan meleg van, mint nálunk a legmelegebb hónapokban. Szeptemberben még a tenger is 25 fok körül van. Bár szeptember melegebb, mint május, viszont nagyjából kétszerannyi csapadék van szeptemberben, persze ez sem sok (nagyjából annyi, mint nálunk augusztusban).

A téli hónapokat talán azért javasoljuk kevésbé, mert bár jó időt is ki lehet fogni ( a maximum hőmérséklet átlaga 16 fok körül van), de elég sok étterem, látnivaló zárva van ilyenkor.

Ibiza

Ibiza sziget igazi turistaparadicsom. A fővárost „fehér városnak” is hívják, mivel a tenger felől ami legelsőként szembetűnik, az a fehér erődítmény valamint a domb oldalán lévő fehér házak sokasága. A várost egy dombra építették, amit egy erőd, valamint védő falak óvtak a támadásoktól.

A szűk utcák sokszor kincseket rejtenek, érdemes ezért gyalog felfedezni a várost. A szűk utcákban sok esetben nagyszerű házakat láthatunk, de a kis boltok vagy a bárok és éttermek is mind turistacsalogatók.

Jó pár múzeum is található a városban, így ha valaki inkább ezekre lenne kíváncsi, neki is tudnak kikapcsolódást biztosítani. Bár gyönyörű a város, mégis a turisták leginkább itt csak egy-két napot töltenek, mielőtt a közeli szabad strandot is magába foglaló városba utaznának tovább. Pont ezért sok esetben fel sem fedezik a város valódi arcát.

Az éjszakai élet is nagyon pezsgő, hisz a nappal békés, hangulatos bárok, kávézók éjszaka szinte átalakulnak, ritmusos zenének, sokszor forró, kissé erotikus táncelőadásoknak adva helyet. Talán ezért is annyira kedvelt a fiatalok számára. Maga a sziget is inkább a bulizni, szórakozni vágyók paradicsoma, mintsem a pihenni, lazítani szándékozóké. Biztosak lehetünk benne, hogy az itt eltöltött pár nap után másképp fogjuk értelmezni a buli kifejezést.

Ibiza repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Ibiza repülőtere a San José Nemzetközi Repülőtér (IBZ) Eivissa-tól dél-nyugatra fekszik 8 km-re, a sziget legdélibb részén. Ha Ibiza repülőjegyet foglalt, ide fog megérkezni.

Ha tömegközlekedéssel szeretne eljutni az ibizai szállására 2 busszal teheti meg:

 • A 9-es busz San Antonio-ba megy, de csak június 1-től szeptember 30-ig közlekedik. A jegy ára 3,2 €-ba kerül
 • A 10-es busz Eivissa-ba visz a kikötőbe, ahonnan további buszokkal, illetve hajóval tud eljutni a kívánt uticélra. A 10-es busz is 3,2 €-ba kerül, és egész évben üzemel.

A repülőtéren természetesen taxi szolgáltatás is van, nem túl drága, és kényelmes. Az árak nagyjából így alakulnak taxival:

 • San Antonio ~26 €
 • Eivissa ~15 €
 • Santa Eulalia ~26 €
 • San Jose ~18 €
 • Cala San Vincente ~38 €
 • San Antonio Bay ~24 €
 • Cala Llonga ~22 €

Ibiza időjárása, éghajlata

Ibiza éghajlata mediterrán, nyáron nagyon meleg van, viszont a tél a tengernek köszönhetően elég enyhe. A nyári meleget ellensúlyozza a tenger felől fújó, talán picit enyhítő szél. A csapadék nagyon kevés, a nyári hónapokban szinte nem is esik. Az őszi hónapok (szeptember, október, november, december) a legcsapadékosabbak. Májusban és szeptemberben is nyaraló idő van.

A nyári hónapok maximum hőmérsékletének átlaga 30 fok körül van, a minimum átlaga is 20 fok. A leghidegebb. A leghidegebb januárban van, ilyenkor a minimumhőmérséklet átlaga 8 fok a maximum átlaga 16 fok.

Ibiza adatok

Alapadatok

 • Lakosság 132 640 Fő
 • Területe 572 km2
 • Időzóna GMT+1
 • Ország Spanyolország
 • Pénznem Euro (€)

Ibiza repülőterei