Granada repülőjegy

Granada repülőjegy

Granada repülőjegy

Ha a Granadába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Granada repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Granadába egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Granada repülőjegyet lehet foglalni az Air Berlin, a British Airways és az Iberia járataira.

 

Granada

A spanyolok egyik kedvenc mondása, hogy „Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit.” Ez a mondás bizonyos mértékig igaz, hisz Spanyolország egyik kincsesdobozának is nevezhetnénk a várost. A városban és környékén több napot/hetet is el lehetne tölteni csak azzal, hogy minden apró kincset, minden látványosságot felfedezzünk. Amennyiben nincs ennyi időnk, akkor csak a legfontosabb látnivalókat tudjuk megtekinteni.

A legfontosabb, s talán legismertebb az Alhambra palota, mely az 1200-as években kezdett épülni. Minden uralkodó alakított rajta saját ízlése szerint. Nem lehet kijelenteni, hogy csupán palota, hisz inkább találó kifejezés rá az uralkodói város. A csodálatos építészeti megoldások valamint a gazdagon díszített falak mind hozzájárultak ahhoz, hogy 1984-ban a Világörökség részének nyilvánítsák.

Gyönyörű látvány nyújt még a Szűz Mária Katedrális, mely hihetetlen keveréke a reneszánsz valamint a gótikus stílusnak. Hatalmas méretét jól mutatja a 115 méter hossz, valamint a 30 méter magasság. A katedrális mögött található Királyi Palota is kihagyhatatlan látványosság.

Az érdekesség kedvéért érdemes felkeresni az Albaicin nevű városrészt, mely leginkább zegzugos utcáiról várt híressé.

Ha ezeken is túlvagyunk, és még mindig van kedvünk és időnk nézelődni, akkor érdemes a hegyre felmászni. Erre legjobb napszak sötétedés után van, hisz ilyenkor csodálatos képek készülhetnek az esti városról.