Formentera repülőjegy

Formentera repülőjegy

Formentera repülőjegy

Ha a Formenterára szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Formentera repülőjegy árak oldalunkat.

Formenterának nincs repülőtere, így, ha ide szeretne utazni, vagy Ibizáról, vagy Mallorcáról, vagy Deniából kell komppal ide utaznia. A leggyorsabb, legkényelmesebb és legolcsóbb is, ha Ibizára foglal repülőjegyet és onnan utazik át Formenterára

 

Formentera

Bár Formenterát legtöbbször „csak” mint egy program, vagy látnivaló említik meg az Ibizáról szóló írásokban, véleményünk szerint ennél sokkal több a sziget, ami egyébként a Baleár-szigetek leg dél-nyugatibb tagja.

A látogatható Baleár-szigetek közül Formentera természete a legerősebben védett (még teknősök is élnek itt), így például a tengerparton és az azt körül vevő dűnéken nem lehet építkezni. Ez azért fontos, mert a parton így olyan, mint ha egy lakatlan szigeten lenne az ember. Formentera olyan, mint egy karibi sziget, sok helyen fehér homok és gyönyörű átlátszó azúrkék tenger várja az idelátogatókat.

Formentera még inkább szabad szellemű, mint Ibiza, amit elsősorban annak köszönhet, hogy a 60-70-es években (és később is) a világ hippiéinek kedvelt lakóhelyévé vált. A mai napig működik a híres hippi-piac, ahol számos képzőművész Formentera által ihletett kézműves tárgyait lehet megvásárolni.

Formentera egy igazi megnyugtató pihenésre alkalmas a leginkább. Nagyszerű éttermei, hangulatos (de nem hangos) éjszakai szórakozó helyei vannak, amelyekből egy pár a tengerparton van, mint nyitott, épület nélküli szórakozóhely, ahol az emberek esténként összegyűlnek megnézni a gyönyörű naplementét.

A kis öblök, zeg-zugos tengerparti részek önfeledt pihenésre adnak lehetőséget Formenterán, olyannyira, hogy az egész szigeten megengedett, illetve elfogadott a nudizmus (ez is szemlélteti a sziget szabadelvűségét).

Mivel Formenterának ennyire védett a természete, kevés szállás van itt és picit drágábbak is, mint Ibizán, de itt talál olcsó szállást Formenterán.

Ha nem is Formenterra az úti cél, hanem Ibiza repülőjegyet foglalt, érdemes ide átutazni komppal és eltölteni egy egész napot.