Barcelona repülőjegy

Barcelona repülőjegy

Barcelona repülőjegy

Ha a Barcelonába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Barcelona repülőjegy árak oldalunkat.

Barcelonába jelenleg a Ryanair és a WIzz Air fapados légitársaságok kínálnak olcsó, közvetlen repülőjáratokat, de átszállással utazhat a KLM, Air France, Lufthansa Swiss, Alitalia járataival is.

 

Mikor érdemes Barcelona repülőjegyet foglalni

Barcelona Spanyolország leglátogatottabb városa. Nyáron a főszezon idején érkezik a legtöbb turista, nem ami nem csoda, mert így egy repülőjegy vásárlásával a város nézés mellett a tengerparton is tudnak pihenni.

Ha Ön olyan időszakot keres, amikor viszonylag olcsó a repülőjegy Barcelonába, és nincs túl sok turista, akkor válassza a májust, június elejét, vagy szeptembert, ilyenkor az időjárás is kellemes.
Októberben már sok elég sok eső esik, ami nem túl ideális a városnézéshez Barcelonában.

Barcelona

A mai Barcelona területének első lakói a kelta lateyánok voltak. A helyi monda szerint a város ősét Kr. e. 218-ban alapította meg a karthágói hadvezér, Hamilcar Barcas. A település a XVI. századig folyamatosan fejlődött, idővel a Földközi-tenger legfontosabb kereskedővárosává lépett elő, Genova és Velence mellett. Hatalma azonban az Újvilággal való kereskedelem megkezdődésével megrendült, hiszen elhelyezkedése nem volt kedvező az új kereskedelmi vonalak fekvéséhez képest.

A XVIII. század végén a király felszabadította az Amerika felé irányuló kereskedelmet, így a nagy múltú barcelonai kikötő ismét megnyílhatott, majd egy évszázaddal később, a XIX. század végén a világkiállításoknak köszönhetően a város újra fellendült.

Barcelona évtizedek óta kiemelkedően fontos kereskedelmi központ, ahol számos ipar megtalálható, köztük a textilipar, az elektronika, a vegyipar, a gyógyszeripar és az autóipar, egyben Spanyolország legnagyobb pénzügyi központja, megelőzve a fővárost, Madridot is.

A turizmus a város kiemelkedően fontos bevételi forrása, ami 1992 óta folyamatosan növekszik, a 2010-es adatok alapján éves szinten közel 7 millió turista érkezik a spanyol városba, hogy megtekintse olyan látványosságait mint a Sagrada Família, az Erotika Múzeum, a Perui Alkirálynő Palotája, az Operaház vagy éppen az Olimpiai Falu.

Barcelona szállás

Barcelona szállás

Ha Barcelonába szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Barcelona szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Barcelona szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Barcelona szállás 2 638 Ft/fő/nap-tól »

Barcelona látnivalók

Barcelona látnivalók

Barcelona gazdag hagyományokban, pezsgő a kulturális élete, lenyűgöző a gasztronómiája és számtalan kihagyhatatlan látnivaló van a városban.

Ha Barcelonába foglalt repülőjegyet feltétlenül nézze meg a legfontosabb barcelonai látnivalókat, amelyek a művészeti, kulturális feltöltődés mellett aktív pihenést kikapcsolódást is nyújtanak, hiszen a múzeumok és épületek mellet számos park, kilátó, állatkert és élménypark várja Önt.

Hogy kedvet adjunk hozzá, összeszedtük a fontosabb látnivalókat Barcelonában

Barcelona latnivalók bővebben »

Barcelona időjárás, éghajlat

Barcelona időjárás

Barcelonának szubtrópusi mediterrán éghajlata van, ami azt jelenti, hogy a nyarak szárazak és forrók, míg a telek enyhék és csapadékosabbak. A nyári forróságot és szárazságot fokozza a nyugati szél, az Atlanti-óceán közelsége azonban némiképp csökkenti a szárazságot.

Összehasonlítva Magyarország időjárásával, Barcelonában a téli hónapokban átlagosan 8-10 fog különbség van, míg nyáron csak pár fokkal van melegebb.

Barcelona időjárás bővebben »

Barcelona repülőtér

Barcelona repülőtér

Bár Barcelonában és környékén összesen 3 repülőtér van, mivel csak az El Prat (BCN) repülőtérre érkeznek közvetlen Budapestről induló repülőjáratok, csak ezzel foglalkozunk.

A Barcelona El Prat Repülőtér (BCN) a város elsőszámú reptere, amely 18-km-re dél-nyugatra fekszik Barcelona belvárosától.

Budapestről jelenleg a Ryanair és a Wizz Air fapados légitársaságok indítanak járatokat, felváltva minden nap.

Az El Prat Repülőtérnek két terminálja van amiből az 1-es Terminál a nagyobb, de a fapados járatok általában a 2-es Terminálra érkeznek.

Barcelona repülőterek bővebben »

Barcelona adatok

Alapadatok

  • Lakosság 3 186 100 Fő
  • Területe 636 km2
  • Időzóna GMT +1
  • Ország Spanyolország
  • Pénznem Euro (€)

Barcelona repülőterei