Alicante repülőjegy

Alicante repülőjegy

Alicante repülőjegy

Ha a Alicantébe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Alicante repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Alicante repülőjegyet jelenleg egyik légitársaság sem kínál, de átszállással olcsón foglalhat repülőjegyet az Air Berlin, az easyJet légitársaság repülőjárataira.

 

Alicante

Spanyolország legszebb részén, a Costa Blancán fekszik ez a több mint 322 ezer lakosú nagyváros, mely igazi turistaparadicsom. Itt minden feltétel adott egy feledhetetlen nyaraláshoz. Minden turista megtalálhatja itt a számára jó kikapcsolódást, hisz találhatunk itt fehér homokos strandot, múzeumot, pezsgő éjszakai életet, de az építészet remekeit is megtekinthetjük.

A fehér homokos strand arra csábítja a gyanútlan turistákat, hogy egész nap a strandon süttessék magukat. Erre persze rásegítenek a hangulatos kávézók és éttermek, ahol egy hűs koktél mellett elfeledhetjük az otthoni gondokat.

A város egyik leghíresebb látványossága a sziklára épült Szent Borbála-várkastély. A kastélyhoz nem csak lépcsőt mászva juthatunk fel, hanem egy, a sziklába vájt lifttel is. Fent csodás látvány tárul elénk, hisz az egész város a lábaink előtt hever, nem beszélve a csodás partról.

A Régészeti Múzeum is kellemes kikapcsolódást nyújthat, hisz egyedülálló leleteket állítottak itt ki nem csak Alicante környékéről, hanem egész Spanyolországból.

Van még néhány olyan látványosság, amit kár lenne kihagyni, ha itt nyaralunk. Ilyenek a Szűz Mária-templom, a városháza épülete vagy épp a régi arab negyed. Ezek megtekintése egész napra való kikapcsolódást biztosít számunkra.

Alicante életkortól függetlenül az egész családnak nyújt kikapcsolódást és szórakozást. Az éjszakai élet, a divatos diszkók a fiatalok kedvelt helyei lehetnek, míg a múzeumok, parkok inkább az idősebb generációt csábítják.

Alicante repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Az Alicante-Elche Repülőtér (ALC) ALicante városközpontjától 12 km-re dél-nyugatra fekszik. A repülőtérnek közel azonos (picivel több) forgalma van, mint a Budapesti Liszt Ferenc Repülőtérnek, évi 8,5 millió, amivel Spanyolország 6., Európa 50. legforgalmasabb repülőtere.

2011 márciusáig 2 terminálja volt a repülőtérnek, de nyitottak egy új, modern terminált és a régi kettőt bezárták. Az új terminált Terminal N-ként jelzik.

Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni a városba 3 buszt is igénybe vehet. A C-6-os busz 20 percenként indul Alicante központjába és megáll a vonatpályaudvaron. Az 1A Busszal Elche központjába lehet bejutni, míg az 1B busszal Playa El Altet és Arenals del Sol-ba lehet eljutni.